Super Bowl: «Μια διαφωνία» η αιτία των πυροβολισμών στο Κάνσας

Δύο ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες - Πώς έγινε η τραγωδία

Μια διαφωνία μεταξύ ατόμων που τελείωσε με πυροβολισμούς φαίνεται να είναι η αιτία της αιματηρής επίθεσης στο Κάνσας, στην παρέλαση του Super Bowl.

Μακελειό Κάνσας: Νεκρή μια μητέρα στην παρέλαση του Super Bowl

«Οι προκαταρκτικές αποκαλύψεις της έρευνας έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση με την τρομοκρατία ή με έναν εθνικό βίαιο εξτρεμισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Στέισι Γκρέιβς.

«Όπως αναφέρθηκε χθες, έχουμε άτομα υπό κράτηση, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι», δήλωσε η Στέισι Γκρέιβς, η οποία είχε ανακοινώσει χθες τρείς συλλήψεις.  

Πυροβολισμοί στο Κάνσας

Στιγμιότυπο από το σημείο των πυροβολισμών 

Πώς έγινε η τραγωδία στο Κάνσας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν τη νίκη της ομάδας των Kansas City Chiefs στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, με παρέλαση στον δρόμο της πόλης, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στον χώρο στάθμευσης του σιδηροδρομικού σταθμού Union Station, προς το τέλος της γιορτής.

Ένας νεκρός και 22 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός, σύμφωνα με τις αρχές .

Η Λίζα Λόπες, παρουσιάστρια του ραδιοφώνου, της οποίας ο θάνατος ανακοινώθηκε από τον σταθμό της το βράδυ της Τετάρτης, ήταν 43 ετών.

Το νοσοκομείο παίδων Mercy ανακοίνωσε ότι έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 12 ασθενείς, εκ των οποίων 11 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. Εννέα παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρα.

Η αστυνομία απηύθυνε ξανά έκκληση για μαρτυρίες από οποιονδήποτε παρατήρησε απευθείας τους πυροβολισμούς, έχει βίντεο με τους πυροβολισμούς ή είναι θύμα των πυροβολισμών που δεν έχει ακόμη αναφερθεί.

Μια πλατφόρμα του FBI τέθηκε σε λειτουργία επίσης για τη συλλογή βίντεο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Η Στέισι Γκρέιβς εξήρε επίσης όσους σταμάτησαν σωματικά ένα άτομο ύποπτο για εμπλοκή στην υπόθεση. Ήταν δύο οπαδοί των Kansas City Chiefs που πήγαν στην παρέλαση για να γιορτάσουν και αφού ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έτρεξαν και σταμάτησαν έναν άνδρα που θεωρήθηκε ύποπτος ότι πυροβόλησε.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται από την αστυνομία μαζί με άλλους δύο.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει θεατές να κυνηγούν ένα άτομο που φοράει κουκούλα προτού το ρίξουν στο έδαφος και το ακινητοποιήσουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top