Βρυξέλλες: Αγρότες πέταξαν αυγά και πέτρες στο Ευρωκοινοβούλιο

Πάνω από 1.000 τρακτέρ πολιορκούν τη Σύνοδο Κορυφής

Πάνω από χίλια τρακτέρ έχουν αποκλείσει σήμερα δρόμους στις Βρυξέλλες γύρω από το χώρο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής. Η οργή των αγροτών ξεχειλίζει παρά τις παραχωρήσεις της Κομισιόν. 

 

 

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε παλέτες και φώναξαν συνθήματα. Εκτόξευσαν αυγά και πέτρες εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κι έριξαν πυροτεχνήματα για να ασκήσουν πίεση ώστε οι 27 να κάνει περισσότερα για να τους βοηθήσει με τους φόρους και τα αυξανόμενα κόστη.

Αγρότες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο άναψαν φωτιές κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής - AP

Αγρότες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο άναψαν φωτιές κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής - AP

Κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν τους φράκτες που είχε υψώσει η αστυνομία μπροστά από το κοινοβούλιο - λίγα τετράγωνα από το χώρο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής -, όμως οι αστυνομικοί τους απώθησαν με εκτοξευτήρες νερού. Οι αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων.

 

 

Τοπικός αξιωματούχος είπε ότι ένα άγαλμα στην πλατεία κοντά στο κοινοβούλιο, στην οποία συγκεντρώθηκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, υπέστη ζημιές.Η οργληΗ οργή των αγροτών ξεχειλίζει παρά τις παραχωρήσεις της ΕΕ - AP

Η οργή των αγροτών ξεχειλίζει παρά τις παραχωρήσεις της ΕΕ - AP

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αγρότες γκρέμισαν  άγαλμα από τη θέση του στο ιστορικό μνημείο στην πλατεία Λουξεμβούργου που είναι αφιερωμένο στον Τζον Κόκεριλ, έναν αγγλικής καταγωγής βιομήχανο που έγινε διακεκριμένος επιχειρηματίας στο Βέλγιο.

 

 

Μείζονες οδικές αρτηρίες στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αποκλεισθεί από περίπου 1.300 τρακτέρ, σύμφωνα με εκτίμηση της αστυνομίας. Αγρότες από την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν επίσης στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πέτρες στο Ευρωκοινοβούλιο - AP

Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πέτρες στο Ευρωκοινοβούλιο - AP

Μολονότι ο θυμός του αγροτικού κόσμου δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο μενού των συζητήσεων της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, η επέλαση των τρακτέρ ξεκίνησε από εχθές το βράδυ και κορυφώθηκε σήμερα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top