Αυστραλία: Τρομακτική επίθεση καρχαρία σε 29χρονη στο λιμάνι του Σίδνεϊ

Η σωτήρια επέμβαση κτηνιάτρου - Σε σταθερή κατάσταση το θύμα

Η κατάσταση της 29χρονης είναι σταθερή μετά την επίθεση του καρχαρία - Βίντεο από Reuters

Τρομακτική επίθεση ταυροκαρχαρία με θύμα 29χρονη σημειώθηκε στην Αυστραλία, στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Πιο συγκεκριμένα, η Lauren O’Neill δαγκώθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο δεξί πόδι από καρχαρία που ανασύρθηκε από το νερό στον κόλπο Elizabeth Bay.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα έντρομα μάτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στη διάσωση της νεαρής γυναίκας. Μάλιστα, σωτήρια αποδείχτηκε η επέμβαση μιας κτηνιάτρου, ονόματι Φιόνα, η οποία εφάρμοσε αιμοστατικά για να σταματήσει την αιμορραγία.

Θρήνος για 15χρονο: Τον σκότωσε καρχαρίας μπροστά στα μάτια του πατέρα του

«Ήταν τρομακτικό, δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο», δήλωσε ένας γείτονας. «Η Lauren, το θύμα, προσπαθούσε να τραβηχτεί από την πλευρά της πισίνας του λιμανιού, να μπει στον ασφαλή χώρο. Απ’ το πόδι της έτρεχε αίμα. Το όλο θέμα ήταν εντελώς σουρεαλιστικό και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ακόμη επεξεργαστεί τα πάντα» συμπλήρωσε.

«Η Φιόνα είναι ηρωίδα και πιστεύω έσωσε τη ζωή της»

Η 29χρονη αντιμετώπισε σοβαρά τραύματα και κατέλαβε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει τις αισθήσεις της έως τη στιγμή που έφτασαν οι τραυματιοφορείς και τη μετέφεραν σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο Guardian αναφέρει ότι η κατάστασή της κρίνεται σταθερή. «Η Φιόνα είναι ηρωίδα και πιστεύω έσωσε τη ζωή της» δήλωσε ο Πόρτερ.

Καρχαρίας κατασπάραξε σέρφερ - Ψάχνουν να βρουν απομεινάρια του

Υπογραμμίζεται ότι οκτώ ταυροκαρχαρίες εντοπίστηκαν στις παραλίες του Σίδνεϊ στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Δείτε το συγκονιστικό βίντεο από επίθεση καρχαρία σε 20χρονο που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Αυστραλία - Βίντεο από Alpha

Πάντως, οι επιθέσεις καρχαριών στο λιμάνι του Σίδνεϊ είναι σπάνιες, ωστόσο η περιοχή αποτελεί καίριας σημασίας βιότοπο για ταυροκαρχαρίες, οι οποίοι προτιμούν θερμοκρασίες νερού που ξεπερνούν τους 20 βαθμούς κελσίου. Μάλιστα, επιλέγουν βαθύτερα νερά την ημέρα και ρηχά τη νύχτα, ενώ παρατηρείται να είναι περισσότερο δραστήριοι την αυγή και το σούρουπο. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top