Society of the Snow: Η σοκαριστική εξήγηση επιζώντα για το ποιους έφαγαν

Γιατί ήθελαν να φάνε πρώτο τον πιλότο

Το video του star.gr (14/10/2023) για την επέτειο του αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις   

«Θραύση» κάνει στο Netflix η ταινία Society of the Snow, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο αεροπορικό δυστύχημα το 1972, με αεροπλάνο που μετέφερε 45 άτομα,  ανάμεσά τους τα μέλη μιας ομάδα ράγκμπι, αλλά και αρκετούς φοιτητές, το οποίο συνετρίβη στις Άνδεις.  

Netflix: Η σειρά που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης φέτος

Έπειτα από αρκετές ημέρες, λόγω της έλλειψης τροφής και της αδυναμίας εξεύρεσης άλλης και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οι επιζώντες άρχισαν να τρώνε τα πτώματα  των συνεπιβατών που σκοτώθηκαν. 

Ο Κάρλος «Καρλίτος» Πάεζ Ροντρίγκεζ, επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα, σε συνέντευξή του στο Lad Bilbe περιέγραψε όσα βίωσε πριν 50 χρόνια και παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη του.  Μεταξύ άλλων αποκάλυψε την εκτίμησή του για τον λόγο που ένας φίλος του, επιζών επίσης του δυστυχήματος, ήθελε να φάει πρώτα τον πιλότο.  

Γάζα: Σκοτώθηκε παραγωγός της σειράς «Fauda» του Netflix

Ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε ακραίο κρύο, χιονοστιβάδες και πείνα, και μαζί με άλλα 15 άτομα  να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από 72 ημέρες.  

Ο Καρλίτος αποκάλυψε ότι λιμοκτονούσαν και αφού τελείωσαν τα τρόφιμα που βρήκαν σε βαλίτσες, ζούσαν κάτω από ανυπόφορες συνθήκες: «Η ζωή μου ήταν πολύ δύσκολη, δεν μπορούσα να αντέξω άλλο. Δεν έχει καμία σχέση με το αίσθημα της πείνας που μπορεί ο καθένας να αισθανθεί» δήλωσε. 

«Ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα να το λέει δυνατά ήταν ο Νάντο Παράδο όταν του είπα ότι δεν είχε μείνει τίποτα από τρόφιμα» θυμήθηκε.

Άνδεις 1972: Το αεροπορικό δυστύχημα & η ιστορία κανιβαλισμού των επιβατών

«Και μου είπε: ''Καρλίτος, θα έτρωγα τον πιλότο''. Το οποίο ήταν πολύ φυσικό να το πει γιατί είχε χάσει τη μητέρα του και την αδελφή του στη συντριβή, οπότε συνειδητά ή όχι, είχε αρνητικά συναισθήματα εναντίον του πιλότου». 

Πρόσθεσε για την «ιδέα» να τραφούν από τις σάρκες των νεκρών μελών του πληρώματος: «Συνειδητοποίησα πως όλοι έφταναν ταυτόχρονα στην ίδια ιδέα, αλλά κανείς δεν έλεγε τίποτα.  Επίσης, δε γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας, γνωστοί μας». 

Ο Καρλίτος πρόσθεσε:  «Το ανέφερα στον Αδόλφο Στράους σε μια πράξη απόλυτης δειλίας. Του είπα ''ο Νάντο είναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο". Και εκείνος μου απάντησε: “Όχι Καρλίτος. Δεν είναι τόσο τρελός. Τα ξαδέρφια μου κι εγώ είχαμε την ίδια ιδέα”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top