Λωρίδα της Γάζας: Πέθανε η πιο γηραιά όμηρος της Χαμάς 

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και ο θάνατος του συζύγου της  

Η πιο ηλικιωμένη όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η Ισραηλινοαμερικανίδα Τζούντιθ Γουάινστιν Χαγκάι, 70 ετών, ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρή από το κιμπούτς της, το Νιρ Οζ, στα όρια της Λωρίδας.

Ισραήλ: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος κρατούσαν λευκή σημαία

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, γιαγιά επτά εγγονιών, δασκάλα αγγλικών για παιδιά με ειδικές ικανότητες, σύμφωνα με το κιμπούτς της, είχε μεγαλώσει στο Τορόντο και είχε επίσης καναδική υπηκοότητα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το κιμπούτς όπου ζούσε ανακοίνωνε τον θάνατο του συζύγου της Γκάντι Χαγκάι, επίσης ομήρου της Χαμάς στη Γάζα, όπου παραμένουν τα πτώματά τους.

Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε «κατά λάθος» τρεις ομήρους της Χαμάς

ΠΟΥ: Σε μεγάλό κίνδυνο ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας  

Ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται σε «μεγάλο κίνδυνο», ανέφερε εξάλλου προχθές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς «η πείνα και η απελπισία» επιδεινώνονται στον θύλακο όπου σχεδόν δυο εκατομμύρια άνθρωποι -το 85% του πληθυσμού- έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πολλοί έχουν εκτοπιστεί επανειλημμένα, τους έριξαν στους δρόμους η εξάπλωση των μαχών από τον βορρά στον νότο και οι διαταγές εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων που εκδίδει ο ισραηλινός στρατός. Χωρίς ωστόσο να μπορούν να ξεφύγουν από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς.

Θύματα βιασμού της Χαμάς άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με τη Daily Mail 

Τις τελευταίες ημέρες, με την εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Χαν Γιούνις (νότια) και στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου, «τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι» κατέφυγαν τη Ράφα, στο νότιο άκρο του θυλάκου, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως έχει καταλήξει σε «καταρχήν» συμφωνία με την Κύπρο για να ανοίξει θαλάσσιος διάδρομος που θα συνδέει νήσο με τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top