Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε «κατά λάθος» τρεις ομήρους της Χαμάς

Τους εξέλαβαν ως απειλή - Νετανιάχου: Αβάσταχτη τραγωδία

Η φρίκη των ομήρων στα χέρια της Χαμάς / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star

Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε σήμερα στην τραγική παραδοχή ότι σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή Σετζάγια της Γάζας.

Θύματα βιασμού της Χαμάς άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με τη Daily Mail   

Ο στρατός δήλωσε ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης με ενόπλους της Χαμάς στη Γάζα και τόνισε ότι θα υπάρξει «πλήρης διαφάνεια» στην έρευνα του περιστατικού αυτού.

Σύμφωνα με τον IDF, στρατιώτες που επιχειρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους τους οποίους «εξέλαβαν κατά λάθος ως απειλή».

«Κατά τη διάρκεια μαχών στη Σουτζάγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο στρατός αναγνώρισε κατά λάθος ως απειλή τρεις Ισραηλινούς ομήρους. Κατά συνέπεια, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά τους και τους σκότωσαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι, μιλώντας στην τηλεόραση.

Πόλεμος Ισραήλ: Στους 18.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Τα θύματα είναι οι Γιοτάμ Χαΐμ και Σάμερ αλ-Ταλάλκα, και οι δύο απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Αμ κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, διευκρινίζει ανακοίνωση του στρατού.

Η οικογένεια του τρίτου ομήρου που σκοτώθηκε δε θέλησε να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του.

Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ.

Νετανιάχου για τους τρεις νεκρούς ομήρους: Αβάσταχτη τραγωδία

Ο στρατός εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ σε ανάρτησή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε τη θλίψη του, κάνοντας λόγο για αβάσταχτη τραγωδία.

«Μαζί με ολόκληρο τον λαό του Ισραήλ, σκύβω το κεφάλι μου με βαθιά θλίψη και θρηνώ την πτώση τριών από τους αγαπημένους μας γιους που απήχθησαν, ανάμεσά τους ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Σαμέρ αλ-Ταλάλκα. Αυτή είναι μια αβάσταχτη τραγωδία. Ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ θα θρηνήσει σήμερα το απόγευμα. Η καρδιά μου είναι με τις θλιμμένες οικογένειες στη δύσκολη στιγμή τους» είπε αρχικά ο Νετανιάχου και πρόσθεσε:

«Στέκομαι δίπλα στους γενναίους πολεμιστές μας που επιχειρούν στην ιερή αποστολή της επιστροφής των ομήρων μας, ακόμη και με τίμημα της ζωής τους. Ακόμα και αυτό το δύσκολο βράδυ, θα δέσουμε τις πληγές μας, θα μάθουμε τα μαθήματα και θα συνεχίσουμε με την υπέρτατη προσπάθεια να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες στα σπίτια τους με ασφάλεια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top