Πόλεμος Ισραήλ: Αγγίζουν τους 18.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 297 άνθρωποι

Εντείνεται το «σφυροκόπημα» της Γάζας - Χάος στα νοσοκομεία της Χαν Γιουνίς / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Σημάδια «κατάρρευσης» της Χαμάς - Μέλη της παραδίδονται ημίγυμνοι

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 49.500 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Άσραφ Αλ Κίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγγίζουν τους 18.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Γάζα: Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 297 άνθρωποι / AP

Ο ίδιος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο  Al Jazeera στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται 297 νεκροί και περισσότεροι από 550 τραυματίες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι «είναι απολύτως απαραίτητο» να ληφθεί υπόψη από το Ισραήλ, η προστασία των αμάχων στη Γάζα, προσθέτοντας ότι τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, οδηγώντας σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

Η Χαμάς διαμήνυσε ότι το Ισραήλ δε θα μπορέσει να απελευθερώσει ομήρους χωρίς διαπραγματεύσεις

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους ομήρους, εκτός κι αν εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για την υπό όρους απελευθέρωσή τους.

Ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ δήλωσε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απαλευθερώσει τους ομήρους με τη χρήση βίας, επικαλούμενος την αποτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση ενός ομήρου.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές της Χαμάς έχουν μερικώς ή ολικώς καταστρέψει 180 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης και βαρέα σκαπτικά οχήματα των Ισραηλινών, στο δεκαήμερο της επανέναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γάζα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top