Εξαφάνιση Άλεξ: «Είπα ψέματα για να προστατεύσω τη μητέρα μου»

Το σημείωμα που της άφησε πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής

Βίντεο Open

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στη Βρετανία έδωσε ο 17χρονος Άλεξ Μπάτι, όπου μίλησε για τη μητέρα του και για τη ζωή που έκανε μαζί της τα έξι χρόνια που αγνοούνταν. «Είναι ένας καλός άνθρωπος, αλλά όχι και τόσο καλή μητέρα», είπε το αγόρι που βρέθηκε τυχαία την προηγούμενη εβδομάδα από έναν οδηγό ντελίβερι στην Τουλούζη, στη Γαλλία. 

Εξαφάνιση Άλεξ: Δούλευε σε φάρμα με αντάλλαγμα φαγητό

Όπως είπε, η μητέρα του τασσόταν κατά της κυβέρνησης και θεωρούσε ότι οι άνθρωποι είναι «δούλοι» του συστήματος. «Δεν ήταν πολύ ανοιχτή στις δικές μου απόψεις και δεν άκουγε όσα της έλεγα», είπε ο Άλεξ. Αν και είχε καταφέρει να την πείσει να μείνουν σε μια αγροικία, αντί για το βουνό, η μητέρα του δεν ήθελε να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Εργάζονταν με αντάλλαγμα το φαγητό, ενώ περνούσαν μεγάλα διαστήματα, ακόμα και έξι μηνών που η μητέρα του άφηνε τον Άλεξ τελείως μόνο του. 

Ο μικρός Άλεξ όταν ήταν 11 ετών

Μιλώντας στη «Sun», αποκάλυψε ότι είχε «αμφιβολίες» για τον τρόπο που ζούσε με τη μητέρα του και τον παππού του, καθώς σκεφτόταν το μέλλον του. Ήθελε να γνωρίσει παιδιά στην ηλικία του, να πάει σχολείο και να γίνει προγραμματιστής. «Όλα αυτά τα χρόνια έκανα μόνο μία φιλία, στην Ισπανία, καθώς στο βουνό δε ζούσαν άτομα της ηλικίας μου». 

Το σημείωμα που άφησε στη μητέρα του

Ο 17χρονος έφυγε μετά από μια λογομαχία που είχε με τη μητέρα του. «Σκέφτηκα να φύγω γιατί ένιωσα ότι δεν μπορώ να ζω άλλο μαζί της. Σκέφτηκα το μέλλον μου», είπε.

Το παρασκήνιο της εξαφάνισης του Άλεξ - Η «πλύση εγκεφάλου» και τα κοινόβια

Της άφησε ένα μήνυμα στο οποίο την ευχαριστούσε για τη ζωή που του προσέφερε ως τώρα και την καθησύχαζε ότι η αστυνομία δε θα την εντοπίσει. «Μην ανησυχείτε για τον εαυτό σας - είμαι σίγουρος ότι δε θα βρεθείτε. Μην ανησυχείς ούτε για μένα. Ξέρεις ότι μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου. Σε αγαπώ πάρα πολύ. Μην είσαι πολύ θυμωμένη μαζί μου. Με αγάπη, Αλεξ», έγραψε.

«Είπα ψέματα για να προστατεύσω τη μητέρα μου»

Μιλώντας στην εφημερίδα, ανέφερε ότι κατασκεύασε την ιστορία για ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών, ελπίζοντας ότι θα εμπόδιζε την αστυνομία από το να εντοπίσει τη μητέρα και τον παππού του, καθώς θα μπορούσαν να συλληφθούν ως ύποπτοι για απαγωγή παιδιού.

«Έχω πει ψέματα για να προσπαθήσω να προστατέψω τη μαμά και τον παππού μου, αλλά συνειδητοποιώ ότι πιθανότατα θα πιαστούν ούτως ή άλλως», είπε στη «Sun». «Δε χάθηκα. Ήξερα ακριβώς πού πήγαινα», πρόσθεσε, περιγράφοντας το πραγματικό του ταξίδι ως μια διήμερη πεζοπορία, πρώτα στην πόλη Quillan για να προσποιηθεί ότι ζήτησε οδηγίες και μετά προς την Τουλούζη.

Ο 17χρονος πέρασε το πρώτο του βράδυ έξω στο κρύο σε ένα δάσος, πίνοντας νερό από ορεινές πηγές. Όταν έφτασε στην πόλη Quillan, αγόρασε μια μπαγκέτα τόνου για να φάει. Περίμενε όμως μέχρι τις 6 το απόγευμα για να φύγει γιατί φοβόταν ότι η μητέρα του θα περνούσε με το αυτοκίνητό της. Είπε ότι προσπάθησε να είναι «έξυπνος» και περπάτησε από το Quillan πίσω στο Chalabre, ζητώντας οδηγίες και λέγοντας σε όσους συνάντησε ότι είχε χαθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top