«Γυρίζει» ο τροχός για τη Γερμανία - Οικονομική ύφεση για τη χώρα

Καταρρέει η δημοτικότητα του καγκελάριου Σολτς

Η Γερμανία από κραταιά δύναμη της Ευρώπης έχει μεταβληθεί πλέον στον μεγάλο «ασθενή», με τον κυβερνητικό της συνασπισμό σε ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, Γιώργο Ευγενίδη, ο γερμανικός τρικομματικός συνασπισμός πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις μέχρι τις 6 το πρωί για να κλείσει προϋπολογισμό και αυτή η βραδύτητα αποτυπώνεται στα νούμερα που συνήθως λένε την αλήθεια.

Έρευνα της Forsa για το γερμανικό δίκτυο RTL δείχνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι μόλις που αθροίζουν 30% και οι τρεις μαζί. Την ίδια ώρα, οι Χριστιανοδημοκράτες ανεβαίνουν, ενώ το «μεταναστευτικό» εκτοξεύει την Εναλλακτική για τη Γερμανία πάνω από το 20%. Με άλλα λόγια, ενόψει Ευρωεκλογών, τα κόμματα είναι σε ελεύθερη πτώση. Ο Σολτς εμφανίζεται στο εσωτερικό ως αδύναμος Καγκελάριος, καθώς έχει δημοτικότητα μόλις 34% και είναι 17ος στη λίστα των Γερμανών πολιτικών. 

«Πτώση» και για Σούνακ

Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Ρίσι Σούνακ του Ηνωμένου Βασιλείου που θυμίζει... Μπόρις Τζόνσον και έχει μόλις 21% δημοφιλία, με πτώση 49 μονάδων από την αρχή της θητείας του. Έτσι εξηγείται και το ότι το κόμμα του χάνει με 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις από τους Εργατικούς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top