Πυροβολισμοί Λας Βέγκας: Καθηγητής πανεπιστημίου ο δράστης που άνοιξε πυρ

Δεν τον προσέλαβαν στο Πανεπιστήμιο και εξοργίστηκε

Καθηγητής πανεπιστημίου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που άνοιξε πυρ χθες στην πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. 

Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν 67χρονο, ο οποίο έκανε αίτηση για να προσληφθεί στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και απορρίφθηκε. 

 

 

Ο ένοπλος σκότωσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός, σε ένα ακόμα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που συμβαίνει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, αναβιώνοντας εφιαλτικές μνήμες. Το 2017 η πόλη είχε υποστεί μια από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχθηκαν ποτέ στη χώρα. 

Λας Βέγκας: Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα. Η αστυνομία έδωσε εντολή για εκκένωση της πανεπιστημιούπολης. 

 

 

Μετά τη λήξη του συναγερμού, το πρυτανείο ζήτησε από όλους να μείνουν κλεισμένοι μέσα και ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων. 

Λας Βέγκας: Ξύπνησαν άσχημες μνήμες

Η νέα τραγωδία ανοίγει ξανά τις πληγές του μακελειού που είχε ζήσει το Λας Βέγκας το 2017.

Συγκλονισμένες είναι οι ΗΠΑ από το νέο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στη πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας - AP

Συγκλονισμένες είναι οι ΗΠΑ από το νέο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών στη πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας - AP

Τότε, ένοπλος με τουφέκια εφόδου τροποποιημένα, ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων, και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους ανοίγοντας πυρ από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι. Ο δράστης αυτοκτόνησε.

Η χθεσινή τραγωδία κάνει ακόμα πιο βαρύ για τις ΗΠΑ το τίμημα που πληρώνουν για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί. 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας - AP

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας - AP

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

Παρά τις έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις που προκαλεί κάθε τέτοια σφαγή, το δικαίωμα της οπλοφορίας, εγγυημένο από το Συντάγμα, παραμένει φλέγον ζήτημα που διχάζει βαθιά προοδευτικούς και συντηρητικούς. Οι τελευταίοι επιμένουν να προβάλλουν ολοένα πιο μαξιμαλιστικό όραμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top