Σεισμός Κωνσταντινούπολη: Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι σε Τουρκία και Ελλάδα

«Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Τουρκία, με επίκεντρο νότια της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Προύσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. 

Σειμός τώρα 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία

Τρία λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ακολούθησε νέα δόνηση, μεγέθους 4,5 Ρίχτερ και άλλοι μικρότεροι μετασεισμοί. 

 

 

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, την Προύσα και τις επαρχίες του Μπαλίκεσιρ και των Δαρδανελίων. 

Συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές. 

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της νομαρχίας δε δέχτηκαν κάποια αναφορά για ζημιές.

 

 

«Υπάρχει μια άλλη ζώνη ρήγματος που διέρχεται από το Γκέμλικ (Κίος), νότια της λίμνης της Νίκαιας. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλους σεισμούς», ανέφερε στο CNN Turk o σεισμολόγος Σουκρού Έρσοϊ και τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σεισμός αυτός είναι προάγγελος ενός μεγαλύτερου που θα ακολουθήσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Ο σημερινός σεισμός στην Τουρκία έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως για το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης όχι για την Ελλάδα», είπε και συνέχισε: «Δε σημαίνει ότι κάθε σεισμός που γίνεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Όταν θα ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης, θα δούμε τα χαρακτηριστικά, για να δούμε εάν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top