Γιατί οι Άγγλοι πληρώνουν 60 ευρώ για να αγκαλιάσουν αγελάδες;

Το ιδανικό «αντίδοτο» στον σύγχρονο τρόπο ζωής!

Βρετανία: Πληρώνουν 60 ευρώ για να αγκαλιάζουν... αγελάδες! / Βίντεο από MEGA

«Αντίδοτο» στο καθημερινό στρες βρίσκουν πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία αγκαλιάζοντας... αγελάδες. Πρόκειται για μια νέα τάση ευεξίας που έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα, η οποία βοηθάει τους ανθρώπους να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα.

Mύκονος: Θρήνος για τον 39χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο από αγελάδα

Αυτό ονομάζεται «συντροφιά αγελάδας» και υπόσχεται θεραπευτικά οφέλη σε όσα άτομα είναι φορτισμένα με άγχος.

Με περίπου 60 ευρώ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν σχεδόν τρεις ώρες παρέα με αυτά τα ζώα ενώ η συνεδρία περιλαμβάνει αγκαλιές και βούρτσισμα των αγελάδων, μια διαδικασία που πιστεύεται ότι ανακουφίζει σημαντικά από τα επίπεδα άγχους τον άνθρωπο.

«Πόλεμος» για τη φάτνη με τα αληθινά ζώα στον Βόλο

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: «Αντί για τον αγαπημένο σας αγκαλιάστε μια αγελάδα»

Η Φιόνα Γουίλσον, ιδιοκτήτρια αγροκτήματος στο ανατολικό Γιορκσάιρ στην Αγγλία, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο MEGA για τη νέα τάση.

«Οι επισκέψεις γίνονται σε γκρουπ των 6 ατόμων. Είναι μία αγχολυτική και χαλαρωτική εμπειρία. Κοστίζει 50 λίρες και διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Οι επισκέπτες έρχονται από όλη τη Βρετανία. Επιπλέον, έχουμε επισκέπτες από Γερμανία και από τη μακρινή Χαβάη. Τώρα έχουμε μόνο 76 αγελάδες. Παλιά είχαμε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Τις πουλήσαμε γιατί είχαμε πλημμύρες στα χωράφια μας» είπε αρχικά η Φιόνα Γουίλσον.

«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν κάτι αντίστοιχο στην Αγγλία. Υπάρχουν πολλά να πούμε για τη ζωοθεραπεία. Το να χαϊδέψει κάποιος ένα σκυλί ή μία γάτα μπορεί επίσης να είναι χαλαρωτικό, αλλά οι επισκέπτες μας εδώ είναι άνθρωποι που θέλουν να βρίσκονται κοντά σε αγελάδες», εξήγησε η ίδια για αυτή τη νέα τάση ευεξίας που βρίσκει την απόλυτη εξήγησή της στον όλο και πιο αποξενωμένο τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top