Ο Βασιλιάς Κάρολος απαντά στον Σούνακ για τα Γλυπτά με μία... γραβάτα!

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα

Ως μία συμβολική κίνηση υπέρ της χώρας μας μεταφράστηκε η σημερινή εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου.  Λίγες ώρες μετά την απρέπεια που έδειξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε με γραβάτα και ποσέτ στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. 

«Αδειάζει» τον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Βασιλιάς Κάρολος με γραβάτα με ελληνική σημαία

Η γραβάτα του βασιλιά Καρόλου με την ελληνική σημαία «μεταφράστηκε» ως έμμεση τοποθέτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνω / AP Photos (Rafiq Maqbool)

Ο Βασιλιάς Κάρολος φορά γραβάτα με την ελληνική σημαία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

Η εμφάνισή του έγινε σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Ντουμπάι. Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος με αυτή την εμφάνιση συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Ρίσι Σούνακ.

 

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας. Συχνά έχει κάνει αντίστοιχες επιλογές, καθώς είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει για τη χώρα του πατέρα του, του βασιλιά Φιλίππου.

Βασιλιάς Κάρολος: «Η Γη δε μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στη Γη» 

Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες που συμμετέχουν στην φετινή  COP28 στο Ντουμπάι να γίνει αυτή η 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ένα σημείο καμπής ανάλογο με την συμφωνία του Παρισιού για την επιτάχυνση της κλιματικής δράσης, καθώς οι χώρες ξεκινούν δύο εβδομάδες εντατικών διαπραγματεύσεων για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

«Τα ρεκόρ καταρρίπτονται τόσο συχνά που γινόμαστε απαθείς σε ό,τι ακούμε», είπε ο βασιλιάς Κάρολος κατά την πρώτη του πρώτη του ομιλία ως μονάρχη για το Κλίμα από το βήμα της COP28 στην οποία συμμετέχει και όπου εκπροσωπεί την βρετανική κυβέρνηση, έπειτα από πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά η φετινή COP28 να είναι μία ακόμη αποφασιστική καμπή προς μια πραγματική μεταβολή», καθώς ο κόσμος «δεν βρίσκεται στον σωστό δρόμο» στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και η παγκόσμια οικονομία θα κινδυνεύσει αν δεν υπάρξει ταχεία περιβαλλοντική επανόρθωση, δήλωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε  στις παγκόσμιες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής  φέρνοντας ως παραδείγματα  τους κυκλώνες που προσκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε νησιωτικές χώρες,  όπως το Βανουάτου στις πλημμύρες στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα.

«Ζούμε μία τρομακτική εμπειρία ταυτόχρονης μεταβολής του συνόλου των οικολογικών συνθηκών, με έναν ρυθμό που ξεπερνά τις δυνατότητες της φύσης», είπε απευθύνοντας έκκληση για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματο-οικονομικού συστήματος σε όφελος της ενεργειακής μετάβασης.

«Αν δεν επανορθώσουμε και δεν αποκαταστήσουμε γρήγορα την μοναδική οικονομία της Φύσης, που βασίζεται στην αρμονία και την ισορροπία, που είναι το ύστατο στήριγμά μας, η ίδια η οικονομία μας και η επιβίωση μας θα τεθεί σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο βασιλιάς της Αγγλίας μιλώντας για την συμμετοχή στην κλιματική δράση πολυμερών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, για τον ρόλο του τομέα της ασφάλισης και για την επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. 

«Η Γη δε μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στη Γη», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top