Συνάντηση προέδρων ΗΠΑ – Κίνας: Συζητούσαν 4 ώρες Μπάιντεν–Σι Τζινπίνγκ   

Αλλά ο Μπάιντεν τον αποκάλεσε πάλι «δικτάτορα»!  

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε στην Καλιφόρνια με τον ομόλογό του της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ,  σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων των δυο χωρών. 

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, ορισμένες διαφορές μπορεί να παραμένουν αγεφύρωτες, άνοιξε όμως ένας δίαυλος επικοινωνίας, μετά από πολύ καιρό, μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Μπάιντεν προς Ισραήλ: Μην μπείτε στη Γάζα αν δεν ξέρετε τι να κάνετε μετά 

Φαίνεται πως οι δυο άντρες κατά την τετράωρη συνάντηση τους,  αλλού τα βρήκαν,  όπως για παράδειγμα στην απαγόρευση κυκλοφορίας επικίνδυνων  κινεζικών φαρμάκων στις ΗΠΑ και αλλού τα «έσπασαν».  όπως στο θέμα της Ταιβάν αλλά και των εμπορικών κυρώσεων των ΗΠΑ στην Κίνα. 

Κίνα: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Λι Τσιάνγκ στο Πεκίνο

Η αντίδραση του Μπλίνκεν όταν ο Μπάιντεν αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Κίνας 
 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η Ουάσιγκτον αποσκοπούσε σε μια «εποικοδομητική» συνάντηση, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε για μια ακόμα φορά «δικτάτορα» τον Κινέζο ομόλογό του,  κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κινεζικής διπλωματικής αποστολής.

Μπάιντεν: Δικτάτορα αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι

Μπάιντεν: Δικτάτορα αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι  

Ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο άκουσμα της λέξης «δικτάτορας» από τον Μπάιντεν με την γλώσσα του σώματος να καταμαρτυρά την άβολη στιγμή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top