Μπάιντεν προς Ισραήλ: Μην μπείτε στη Γάζα αν δεν ξέρετε τι να κάνετε μετά  

Η αποκάλυψη του CNN που εξηγεί ίσως την καθυστέρηση στη χερσαία επίθεση   

Μπάιντεν Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε «σκληρές ερωτήσεις» στο Ισραήλ για τη στρατηγική του σχετικά με τη Λωρίδα της Γάζας, αποκάλυψε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN, την ίδια ώρα που το Τελ Αβίβ καθυστερεί να κάνει τη χερσαία επίθεση, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση τουλάχιστον, γεγονός που προκαλεί ποικίλες ερμηνείες για τα αίτια.      

Διπλωματικό θρίλερ: Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν - Ακυρώθηκε η τετραμερής

«Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στο Ισραήλ να κάνει τις δικές του επιλογές σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη στρατηγική στον πόλεμό του με τη Χαμάς, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έβαλε το βάρος του στο θέμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης» αναφέρει το CNN. 


«Ο πρίγκιπας» της Χαμάς που έγινε Χριστιανός και βοηθά το Ισραήλ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συνάντηση με τον Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη συνάντηση με τον Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ  

«Έκανε μερικές σκληρές ερωτήσεις σχετικά με το τι σχεδιάζεται και ποια θα είναι τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο CNN, προσθέτοντας: «Δεν καθοδηγούμε τους Ισραηλινούς, το χρονοδιάγραμμα είναι δικό τους - η σκέψη τους, ο σχεδιασμός τους». 

ΗΠΑ προς Ισραήλ: Να έχετε σαφές σχέδιο – «Όχι» σε μια παρατεταμένη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας 
    

Όπως μετέδωσε το CNN οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους έχουν παροτρύνει το Ισραήλ να έχει στρατηγικό και σαφές σχέδιο σχετικά με τους στόχους του,  εάν και όταν ξεκινήσει χερσαία εισβολή στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι τάσσονται κατά μιας παρατεταμένης κατοχής και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκότωσαν τον «εγκέφαλο» του πυροβολικού της Χαμάς

Διχογνωμία για το τι θα πράξει το Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας  

Όπως επίσης αναφέρει σε άλλο άρθρο του το cnn.com «το τι θα συμβεί μετά από αυτό είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο ερώτημα. Ενώ η ισραηλινή ηγεσία μιλάει για την ανάγκη να απαλλαγεί από τη Χαμάς, το σχέδιο για το μέλλον της Γάζας και των 2 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων της παραμένει άγνωστο».

«Υπάρχει συναίνεση ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την πλήρη εξάλειψη της Χαμάς θα ήταν τρομερή, όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά για ολόκληρη την περιοχή, και στη συνέχεια ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Harel Chorev, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Μεσανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών Moshe Dayan του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Ισραήλ: Έρχεται η επόμενη φάση του πολέμου με τη χερσαία επέμβαση

Ωστόσο, ο Hasan Alhasan, ερευνητής για την πολιτική της Μέσης Ανατολής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, δήλωσε ότι το σχέδιο εξόντωσης της Χαμάς θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και περίπλοκο - και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

«Επειδή η Χαμάς είναι βαθιά ριζωμένη και ενσωματωμένη στη Γάζα, την κοινωνία και τη γεωγραφία της, για να την νικήσει, το Ισραήλ θα πρέπει να πραγματοποιήσει μόνιμη τοπογραφική και δημογραφική αλλαγή της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο CNN.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top