Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκότωσαν τον «εγκέφαλο» του πυροβολικού της Χαμάς

Δεύτερο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Στην εξουδετέρωση «ενός από τα πιο σκληρά μέλη της Χαμάς» προχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. 

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Star, Κατερίνα Ρίστα, πρόκειται για τον «εγκέφαλο» του πυροβολικού και ευθύνεται για τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του Ισραήλ. 

Λωρίδα της Γάζας: Έφτασε δεύτερο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας 

Ένα δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε σήμερα, Κυριακή, στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ενώ επιθεωρείται πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ισραήλ: Έπληξε τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία

Την ίδια στιγμή, Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την προσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης». Ακολούθως, σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες με τα παιδιά του πολέμου / AP Images

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

Ισραήλ: Νέα αεροπορική επιδρομή - Βομβαρδίστηκε προσφυγικός καταυλισμός

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους δεν έχουν απομακρυνθεί μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρσθέτοντας ότι δεν στοχοθετεί αμάχους.

«Προκειμένου να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους, οι IDF έστειλαν ένα αίτημα στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο», εξήγησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει της χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top