Μπλίνκεν στο Ισραήλ: Κάντε περισσότερα στην προστασία Παλαιστίνιων αμάχων

Τι είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατά τη νέα επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ

Άντονι Μπλίνκεν: Τι δήλωσε για την ανάγκη προστασίας των Παλαιστινίων αμάχων κατά τη νέα επίσκεψή του στο Ισραήλ (photos - video AP)     

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επέστρεψε στο Ισραήλ την Παρασκευή για το τρίτο του ταξίδι στη χώρα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους υψηλόβαθμους ισραηλινούς αξιωματούχους.

Οι δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ

Οι δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ (AP Images)  

Πρόεδρος Αιγύπτου Σίσι: Η αντίδραση Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια αυτοάμυνας

Έχοντας δίπλα τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ σήμερα στο Τελ Αβίβ, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, αλλά κάλεσε να προστατευθούν οι άμαχοι της Γάζας εν μέσω των εντεινόμενων ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στην Αθήνα έρχεται ο Πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτζογκ για επίσημη επίσκεψη 

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες. Ήμασταν σαφείς ότι καθώς το Ισραήλ διεξάγει την εκστρατεία του για να νικήσει τη Χαμάς, ο τρόπος που το κάνει έχει σημασία. Έχει σημασία επειδή είναι το σωστό και νόμιμο πράγμα που πρέπει να γίνει. Έχει σημασία επειδή η αποτυχία να το κάνει αυτό θα γίνει όπλο στα χέρια της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων. Δεν θα υπάρξουν εταίροι για την ειρήνη, αν αναλώνονται από την ανθρωπιστική καταστροφή και αποξενώνονται από οποιαδήποτε αντιληπτή αδιαφορία για το δράμα τους» τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.  

Υπουργός Ισραήλ: Αν το Ιράν μπει στον πόλεμο «θα του κόψουμε το κεφάλι»!  

Μετά τις δηλώσεις του Μπλίνκεν, ο Χέρτζογκ ευχαρίστησε τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την «ηθική του διαύγεια». Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να πιέσει για μια «παύση» των αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, ώστε να «επιτραπεί η διαμεσολάβηση», κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ την Παρασκευή, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για μια τέτοια παύση ήταν ασαφές.

Προελαύνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας 

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προελαύνουν στη Λωρίδα της Γάζας και καταστρέφουν τις υποδομές της Χαμάς, δήλωσε ο υποναύαρχος Daniel Hagari σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προελαύνουν στη Λωρίδα της Γάζας

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προελαύνουν στη Λωρίδα της Γάζας (AP Images) 

Ακόμη, δήλωσε ότι ο δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε «πολύ υψηλό επίπεδο επιφυλακής» στα σύνορα με τον Λίβανο, μία ημέρα μετά από ασυνήθιστα σφοδρές ανταλλαγές πυρών στην περιοχή αυτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top