Η κακοκαιρία Ciaran πλήττει την Ευρώπη - Τουλάχιστον 6 νεκροί

Σφοδρές ριπές ανέμων και βροχοπτώσεις

Η κακοκαιρία Ciaran που πλήττει σήμερα τη δυτική Ευρώπη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, εκ των οποίων δύο στο Βέλγιο, και μεγάλη αναστάτωση στις συγκοινωνίες με λιμάνια να κλείνουν και πτήσεις να ακυρώνονται.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Πάτρα - Γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα

Πτώσεις δέντρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές ριπές του ανέμου είναι η αιτία των θανατηφόρων ατυχημάτων: δύο θύματα στη Γάνδη του Βελγίου, ένα τρίτο θύμα στο κέντρο της Μαδρίτης στην Ισπανία, ένας οδηγός φορτηγού στη Γαλλία, ένας 40χρονος στη Γερμανία και ένας έκτος νεκρός στην Ολλανδία

Σύμφωνα με το βελγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη  λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου που επικρατούσαν εξαιτίας της καταιγίδας Ciaran, και ένα θύμα ήταν μόλις πέντε ετών, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga. Το δέντρο που έπεσε, μέσα σε πάρκο στη φλαμανδική πόλη, τραυμάτισε επίσης ένα ακόμη άτομο στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου είχε εκδώσει «πορτοκαλί» συναγερμό για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή και «κίτρινο» για την υπόλοιπη χώρα.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρή κακοκαιρία - Οι 10 περιοχές που θα πληγούν

Η καταιγίδα Ciaran  προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τρένα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα στο υπόλοιπο Βέλγιο, σύμφωνα με την εθνική διαχειρίστρια εταιρία.

Η θαλάσσια κυκλοφορία επίσης διακόπηκε για σήμερα στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Ιταλία: Κλειστά τα σχολεία αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας      

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, στην πόλη του Τρεβίζο και πιθανότατα σε όλη την περιφέρεια Βένετο εξαιτίας ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία. 

 Παράλληλα, κατά την αυριανή ημέρα, πρόκειται να ακυρωθούν δρομολόγια τρένων που συνδέουν πόλεις της βορειανατολικής Ιταλίας. Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και στην πρωτεύουσά της, την Τεργέστη, η επιφυλακή είναι «στο κόκκινο». 

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή στη Λιγουρία, με πρωτεύουσα τη Γένοβα και στην Εμίλια Ρομάνια, η μεγαλύτερη πόλη της οποίας είναι η Μπολώνια. 

Στο Μιλάνο σήμερα σημειώθηκαν και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις και υπάρχει ανησυχία για νέα υπερχείλιση του παραπόταμου Σέβεζο.

«Ακόμη δεν έγινε ακριβής καταγραφή της προχθεσινής νεροποντής. Προς το παρόν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας και στη συνέχεια θα κάνουμε τις αναγκαίες κινήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας, ο Μπέπε Σάλα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top