Οργή για τον γιο Νετανιάχου: «Είναι στο Μαϊάμι και δε γυρίζει να πολεμήσει»

«Εμείς αφήνουμε τις οικογένειές μας», λένε Ισραηλινοί έφεδροι

Την οργή των Ισραηλινών εφέδρων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαίρ είναι σώος στις ΗΠΑ και δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του για να πολεμήσει κατά της Χαμάς

«Κόλαση» - Ήταν όμηρος της Χαμάς και περιγράφει όσα έζησε

«Ο Γιαίρ απολαμβάνει τη ζωή του στο Μαϊάμι, ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή. Εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα και τη χώρα, όχι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση», δήλωσε στους Times ένας στρατιώτης εθελοντής που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ.

 

 

Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά εκείνος δεν είναι ακόμα εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας.

Άλλος στρατιώτης, υποστήριξε στο βρετανικό μέσο ότι ο ίδιος επέστρεψε από τις ΗΠΑ για να πολεμήσει για την πατρίδα του: «Επέστρεψα αεροπορικώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχω δουλειά, ζωή, οικογένεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω εκεί και να εγκαταλείψω τη χώρα μου, τον λαό μου, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Πού είναι ο γιος του πρωθυπουργού; Γιατί δεν είναι στο Ισραήλ; Είναι η πιο ενωτική στιγμή για εμάς τους Ισραηλινούς στην πρόσφατη ιστορία μας και όλοι μας θα έπρεπε να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του γιου του πρωθυπουργού».

Γιαίρ Νετανιάχου

Ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαίρ / Φωτογραφία Instagram

Ποιος είναι ο Γιαίρ Νετανιάχου

Ο Γιαίρ Νετανιάχου είναι Ισραηλινός podcaster και πολιτικός ακτιβιστής. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σπούδασε στο θέατρο στο Λύκειο Τεχνών στην Ιερουσαλήμ πριν υπηρετήσει στη Μονάδα Εκπροσώπου του IDF.

Εργάστηκε ως διευθυντής μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη Shurat HaDin, μια ισραηλινή ΜΚΟ που παρέχει νομικές υπηρεσίες σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Γιαίρ Νετανιάχου με το πτυχίο του

Φωτογραφία Instagram 

Αφού τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία, ο Νετανιάχου σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αποφοιτώντας με πτυχίο Bachelor of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top