Ισραήλ – Χαμάς: Οι πρώτες αψιμαχίες στη Λωρίδα της Γάζας   

Σύγκρουση σύντομης διάρκειας – «Στήσαμε ενέδρας» υποστηρίζει η Χαμάς

Το ρεπορτάζ της Κ. Ρίστα από τη Λωρίδα της Γάζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star    

Οι πρώτες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα εντός της Λωρίδας της Γάζας ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Χαμάς.      

Η οργάνωση υποστήριξε ότι  κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ μετά από ενέδρα, με αποτέλεσμα τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

Προειδοποίηση Ισραήλ: Συνεργάτες της Χαμάς όσοι δε φύγουν από τη Γάζα

«Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», υποστήριξαν  οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) υποστήριξαν πάντως ότι   «πυροβολήθηκαν στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

To Star στο «κομματιασμένο» από τον βομβαρδισμό τζαμί της Τζενίν

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», αναφέρει επίσης ο στρατός του Ισραήλ. 

Ισραήλ: Νεκρός στρατιώτης κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας 

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από αντιαρματικό πύραυλο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

«Ένας στρατιώτης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σκοτώθηκε, ένας φέρει τραύµα µέτριας βαρύτητας και δύο τραυματίστηκαν ελαφρά από αντιαρματικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης των IDF και ένα όχημα μηχανικής», ανακοίνωσε ο στρατός.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι δεν πρόκειται για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που όλοι περιμένουν, αλλά για μια ακόμη «καταδρομική» επιχείρηση σύντομης διάρκειας εντός της Λωρίδας της Γάζας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου      

 Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-   Νετανιάχου

Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και  ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου συμφώνησαν να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως επίσης και συνεχόμενη συνεργασία για την απελευθέρωση ομήρων. 

Μπάιντεν προς Ισραήλ: Μην μπείτε στη Γάζα αν δεν ξέρετε τι να κάνετε μετά  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top