Πόλεμος στο Ισραήλ: Μεγαλώνει η αγωνία για τους ομήρους

Η συγκλονιστική αφήγηση συγγενών τους στην απεσταλμένη του Star Κ. Ρίστα   

Η αγωνία των συγγενών για τους ανθρώπους τους που είναι όμηροι από τη Χαμάς μεγαλώνει στο Ισραήλ, καθώς εκτός από δύο γυναίκες υπηκόους ΗΠΑ, οι υπόλοιποι παραμένουν αιχμάλωτοι. Για 14 μέρες δεν έχουν νέα τους. Συγγενείς και φίλοι μιλούν στην απεσταλμένη του Star Κατερίνα Ρίστα. 

Πρώτη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Ελεύθερες δύο Αμερικανίδες

Mόλις λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωση των δύο γυναικών, της μητέρας και της κόρης της, η Χαμάς έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ επιθέσεων προς το Ισραήλ. 

Μετά από 14 μέρες ομηρίας οι δυο γυναίκες θα αγκαλιάσουν τις οικογένειες τους. Η επιστροφή των απεσταλμένων του Star στο Άσκελον γίνεται δύσκολη. Ενώ ο Νότος είναι ένα καζάνι που βράζει, στην καρδιά του Τελ Αβίβ οι κάτοικοι είναι μουδιασμένοι.

Ισραήλ: Έρχεται η επόμενη φάση του πολέμου με τη χερσαία επέμβαση

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο αδελφός μου είναι όμηρος και η γυναίκα του νεκρή» 

Όπως δηλώνει αδερφός ομήρου στην κάμερα του Star, το μόνο που ξέρει είναι ότι ήταν στο πάρτι και τίποτα άλλο. Η σύζυγος του αδερφού του είναι νεκρή. Ήταν μητέρα δύο παιδιών. Ελπίζει τουλάχιστον ότι ο αδερφός του να είναι ζωντανός.

Η συγκλονιστική αφήγηση αδελφού ομήρου στο Star

Η συγκλονιστική αφήγηση αδελφού ομήρου στο Star  

«Ο αδερφός μου, η  γυναίκα του, πήγανε στο πάρτι περίπου στις 6:15 το Σάββατο. Όταν πήγαν στο φεστιβάλ άρχισαν να χτυπάει συναγερμός, οι ρουκέτες ξεκίνησαν... 

Κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα μου γύρω στις 7:30 και της είπαν ότι είναι στο καταφύγιο και όταν τους ρώτησε τι συμβαίνει, πώς είναι τα πράγματα, η τελευταία πρόταση που της είπαν ήταν "δεν θες να ξέρεις"  και μετά έπεσε η γραμμή» δηλώνει  στο Star.   

Η τελευταία στιγμή τους ενδεχομένως είναι το βίντεο μέσα από ένα καταφύγιο κοντά στο πάρτι. «Δεν ξέρουμε τίποτα για την κατάσταση του ή αν είναι ζωντανός, ελπίζουμε αλλά δεν είναι εύκολο» δηλώνει επίσης. 

Προσεύχονται για τους ομήρους 

Η Ντίζιντοφ Σκούτερ, μια από τις πιο κεντρικές πλατείες του Τελαβίβ έχει γίνει πλατεία της προσευχής για τους ομήρους. Εδώ κάτοικοι και όχι μόνο, έρχονται κι ανάβουν ένα κερί για αυτούς τους ανθρώπους. 

Προσεύχονται με κεριά για τους ομήρους σε κεντρική πλατεία στο Ισραήλ

Προσεύχονται με κεριά για τους ομήρους σε κεντρική πλατεία στο Ισραήλ   

«Όφτεν, 21 ετών. Μόνο 21. Υπερασπίστηκε δυο γυναίκες, προστάτεψε δυο γυναίκες και αυτές είναι ζωντανές εξαιτίας του» δηλώνει συγγενής του.   

Όπως επίσης ανέφερε η Κ. Ρίστα, όταν κινείσαι μέσα στο Τελ Αβίβ νομίζεις ότι η ζωή συνεχίζει να κυλά κανονικά. Όμως υπάρχει και μία δεύτερη ανάγνωση. Παντού μέσα στο Τελαβίβ βλέπεις αφίσες με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που σήμερα λείπουν από τις οικογένειες τους και τα σπίτια τους. Οι αφίσες με τους ομήρους είναι κολλημένες παντού,  ακόμα και στα παγκάκια. 

Η συγκινητική αναζήτηση ομήρων με τις φωτογραφίες τους

Η συγκινητική αναζήτηση ομήρων με τις φωτογραφίες τους 
 
Ο κύριος Οντέτ μένει στο νότιο Ισραήλ κοντά στη λωρίδα της Γάζας δεν μπορεί να βγάλει από τα αυτιά του τον ήχο του εφιάλτη τον ήχο από τις σφαίρες τον ηχο από τις εκρήξεις - σώθηκε από θαύμα 

«Ήμουν σχεδόν πεθαμένος,  άκουσα πυροβολισμούς,  άνθρωποι μιλούσαν αραβικά. Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να φέρω τους φίλους μου πίσω,  έχω πολλούς» τονίζει στο Star. 

Δεν υπάρχει μαγαζί στο Ισραήλ πούνε μην έχει απέξω τη σημαία του κράτους. Aυτό τους δίνει δύναμη και να συνεχίσουν όπως λένε, τη μάχη απέναντι στην τρομοκρατία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top