Γαλλία: Νέος συναγερμός σε 14 αεροδρόμια - Εκκενώθηκαν τα τρία

18 συλλήψεις για τα τηλεφωνήματα για βόμβες

Γαλλία: Εκκενώσεις Αεροδρομίων Μετά Από Απειλές Για Βόμβα

Για ακόμη μια ημέρα στη Γαλλία έχει σημάνει συναγερμός, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Εκκενώθηκαν αεροδρόμια, μετά από τηλεφωνήματα για βόμβα.

Εκκενώσεις σχολείων και αεροδρομίων στην Ευρώπη μετά από απειλές για βόμβα

Δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος συναγερμών για βόμβα σήμερα το πρωί στη Γαλλία, και τρία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, διαταράσσοντας για τρίτη συνεχή ημέρα τις γαλλικές αερομεταφορές, ενόψει των διακοπών των Αγίων Πάντων που συμπίπτουν με τις σχολικές διακοπές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές, η διατάραξη της κυκλοφορίας στα αεροδρόμια επηρέασε 14 περιφερειακές πλατφόρμες, δύο εκ των οποίων εκκενώθηκαν, του Μπορντό, νοτιοδυτικά, και του Μπεζιέ, νότια.

Αρκετά άλλα έλαβαν απειλητικά μηνύματα, όπως το αεροδρόμιο της Ρεν, δυτικά, το οποίο επίσης εκκενώθηκε «προληπτικά», σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε για πέμπτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα. Χθες, Πέμπτη, συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά πρόβληματα.

Την Πέμπτη, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 18 ατόμων για τα απειλητικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με το BBC.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top