Εκκενώσεις σχολείων και αεροδρομίων στην Ευρώπη μετά από απειλές για βόμβα

Σε επιφυλακή οι αρχές για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι εκκενώσεις δημόσιων χώρων σε όλη την Ευρώπη, έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Στο Βέλγιο εκκενώθηκαν σχολεία, ενώ στη Γαλλία αεροδρόμια.

Γαλλία: Εκκενώθηκαν δέκα αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα

Δύο σχολεία στη Φλάνδρα, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στη Φλάνδρα, οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε αθλητικό κέντρο, με την αστυνομία να σημειώνει ότι ειδικοί βρέθηκαν στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. 

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός σε τραμ του Βελγίου, όταν επιβάτες είδαν άνδρα που οπλοφορούσε. Παρά τους ελέγχους της αστυνομίας, δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

Εκκενώθηκαν αεροδρόμια στη Γαλλία

Μετά το μπαράζ εκκενώσεων αεροδρομίων την Τετάρτη, και σήμερα, Πέμπτη 19/10 οι αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις μετά από τηλεφωνήματα για βόμβα.

Δεκατέσσερα γαλλικά αεροδρόμια έλαβαν σήμερα  νέες απειλές για επιθέσεις και «τουλάχιστον οκτώ αεροδρόμια» προχώρησαν σε εκκενώσεις απέναντι σε αυτές τις απειλές για βόμβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Ήδη χθες, Τετάρτη, η πλειονότητα των μεγάλων γαλλικών αεροδρομίων, εκτός των δύο του Παρισιού, εκκενώθηκαν προσωρινά έπειτα από απειλές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 130 πτήσεις και να σημειωθούν αμέτρητες καθυστερήσεις.

Οι συναγερμοί αυτοί έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στην Αράς.

Σήμερα οι εκκενώσεις αφορούσαν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, τα αεροδρόμια της Μπρεστ, της Καρκασόν, της Ρεν, της Ταρμπ, του Μπορντό-Μερινιάκ, της Μπεζιέ, του Μονπελιέ και της Ναντ.

Συνεδρίαση υπουργών εσωτερικών της Ε.Ε. στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Υπουργοί από χώρες που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. 

Στόχος η εμβάθυνση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η Κομισιόν πιέζει για περισσότερες επιστροφές μεταναστών μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. 

Η Σουηδία - που μετράει ήδη δύο θύματα από την τρομοκρατική επίθεση - βρέθηκε στις Βρυξέλλες και κάλεσε τους υπουργούς από Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Μαζί τους ήταν και η συντονίστρια της ΕΕ για την Αντιτρομοκρατία. 

Η εσωτερική ασφάλεια και ο κίνδυνος της τρομοκρατίας συζητούνται επίσης από τους υπουργούς Εσωτερικών. Ουσιαστικά οι Υπουργοί θα κάνουν μια αξιολόγηση κινδύνου λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, η Κομισιόν ασκεί πιέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα κείμενο που θα διευκολύνει τις χώρες της ΕΕ να απελάσουν τους αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top