Μπάιντεν: Οι άλλοι ευθύνονται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Νετανιάχου: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τη στήριξη στο Ισραήλ»

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Τον υποδέχθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του. «Η αντίπαλη πλευρά φέρει την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισραήλ: Με νέα βίντεο κατηγορεί τη Χαμάς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Ισραήλ, ξεκινώντας «μια επίσκεψη διαβούλευσης για τον κλιμακούμενο πόλεμο στη Γάζα».

Διπλωματικό θρίλερ: Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν - Ακυρώθηκε η τετραμερής

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο εν μέσω ισχυρού αποσπάσματος ασφαλείας, ο Μπάιντεν αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου. Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή.

«Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ», είπε ο Χέρτζογκ στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού προέδρου. 

Στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν. Τον υποδέχθηκε ο Νετανιάχου

Στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν. Τον υποδέχθηκε ο Νετανιάχου / AP Photo (Evan Vucci)

Τζο Μπάιντεν: «Η αντίπαλη πλευρά φέρει την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας»     

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος με δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η άλλη πλευρά είναι υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα».

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ, ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινές δηλώσεις τους στο Ισραήλ / AP Photo (Evan Vucci)

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ: 

«Έχουμε δει τη στήριξή σας από την πρώτη στιγμή αυτής της επίθεση με τα πυρομαχικά που στείλατε, τα αεροπλανοφόρα και όλη τη στήριξη στα εγκλήματα της Χαμάς. Είπατε ότι η Χαμάς είναι σαν τον ISIS και τους Νεοναζί, όπως είπε και ο Σολτς. Kαι οι δυο σας έχετε δίκαιο. Έχουμε έναν πραγματικό φίλο μαζί μας σε περίοδο πόλεμο. Λέει πολλά αυτό. Μιλάω εκ μέρους όλων των Ισραηλινών. Ευχαριστούμε για όλα».

«Η Χαμάς κατακρεούργησε ανθρώπους. Έχει ομήρους, μεταξύ αυτών και παιδιά, δεν μπορώ να το διανοηθώ. Οι Αμερικάνοι θρηνούν μαζί σας και ανησυχούν ταυτόχρονα. Πρέπει να συνεχίσουμε να σας δίνουμε ό,τι χρειάζεστε για να αμύνεστε, ταυτότχρονα, όμως, να σκεφτούμε ότι οι Παλαιστίνιοι εκεί υποφέρουν», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επικοινωνία Μπλίνκεν με Παλαιστίνιο πρόεδρο

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, προκειμένου να του υποβάλει τα συλλυπητήριά του έπειτα από μια φονική έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα και να εκφράσει την υποστήριξή του στις «νόμιμες προσδοκίες» των Παλαιστινίων.

Ο Μπλίνκεν, που βρισκόταν στο Αμάν στο πλαίσιο περιοδείας στην περιοχή, επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά χθες, Τρίτη, με τον Αμπάς «προκειμένου να  εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του για τους αμάχους που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στο νοσοκομείο Άχλι Άραμπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top