«Χαμός» στις ΗΠΑ με δηλώσεις Τραμπ κατά του… Ισραήλ 

Επίθεση από τον Λευκό Οίκο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ  

Ντόναλντ Τραμπ

Πολιτική διαμάχη προκάλεσε στις ΗΠΑ η κριτική του πρώην προέδρου (και εκ νέου υποψηφίου όπως όλα δείχνουν) Ντόναλντ Τραμπ στο... Ισραήλ,  λίγες μέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Χαμάς. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χωρίς κοινό ανακοινωθέν των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ για Χαμάς 

Μάλιστα, ο Τραμπ ζήτησε από το Ισραήλ  «να συνέλθει» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου! «Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι ο ‘’Μπίμπι’’ Νετανιάχου μας απογοήτευσε. Αυτό ήταν πολύ τρομερό πράγμα, θα το πω αυτό» ανέφερε  ο Τραμπ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, για τον ρόλο του Ισραήλ στη δολοφονία του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο του 2020.

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά»

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ αποκάλεσε επίσης τη Χεζμπολαχ «πανέξυπνη οργάνωση». 

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις  συγκεκριμένες αναφορές ως «επικίνδυνες και μη ισορροπημένες»  με τον Αναπληρωτή Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς να αποδοκιμάζει ευθέως τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.  

Ισραήλ: Σπαρακτικό βίντεο - Τα παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς

«Δηλώσεις όπως αυτή είναι επικίνδυνες και μη ισορροπημένες. Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν ως ‘’έξυπνη’’. Ή γιατί έχει αντίρρηση για την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους τρομοκράτες να μην επιτεθούν στο Ισραήλ. Ειδικά τώρα που το Ισραήλ αντεπιτίθεται σε μια από τις χειρότερες πράξεις μαζικής δολοφονίας στην ιστορία της χώρας» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.   

Ο Μπέιτς πρόσθεσε: «Αυτή είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στο Ισραήλ ενάντια σε αυτό το απόλυτο κακό. Αυτό κάνει ο Πρόεδρος ως ανώτατος διοικητής του στρατού», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top