Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά»

Αύριο σαλπάρει το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και φαίνεται ότι στο τραπέζι είανι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος από τη Γάζα για τους Παλαιστίνιους.

Νετανιάχου: Η συγκλονιστική ανάρτηση με ματωμένο παιδικό κρεβάτι  

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Μπλίνκεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Νετανιάχου. 

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ και όπως του είπε χαρακτηριστικά “είμαστε εδώ δεν πάμε πουθενά”.

Ισραήλ: «Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει» - Ανοιχτή σε διάλογο η Χαμάς

Εκτός από την Αμερικανική στήριξη, οι δυο άνδρες συζήτησαν και για το ενδεχόμενο να συνδράμουν στο να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος έτσι ώστε να φύγει άμαχος πληθυσμός από την Γάζα μέσω Αιγύπτου. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν  αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλλημα. Από την μια να συνδράμει όπως μπορεί έτσι ώστε η Ισραηλινή απάντηση στην Χαμάς να είναι ισχυρή και ηχηρή, χωρίς όμως να υπάρξει Αμερικανική συνδρομή σε έναν πόλεμο που θα βγει εντελώς εκτός ελέγχου.

Τέλος, να πούμε ότι αύριο το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα βρίσκεται και αυτό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το δεύτερο μετά το αεροπλανοφόρο Gerald Ford που έχει φτάσει ήδη στην Μ. Ανατολή. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top