19χρονη στρατιώτης αυτοκτόνησε μετά από σεξουαλική παρενόχληση

Είχε δεχθεί πάνω από 3.500 μηνύματα από ανώτερό της

Μια 19χρονη στρατιώτης του Βασιλικού Πυροβολικού της Βρετανίας αυτοκτόνησε μετά από σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από ανώτερό της. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης του βρετανικού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Τζέισλι Μπεκ είχε λάβει πάνω από 1.000 γραπτά και ηχητικά μηνύματα από τον προϊστάμενό της, τον Οκτώβριο του 2021. Μάλιστα τον Νοέμβριο τα μηνύματα αυτά ξεπερνούσαν τα 3.500.

Ιταλία: Δικαστής έκρινε πως το «χούφτωμα» για 10 sec δεν είναι παρενόχληση

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό της», αναφέρει η έκθεση σχετικά με την αυτοκτονία της 19χρονης, που βρέθηκε νεκρή στο στρατόπεδο Λάρκχιλ στο Γουίλτσαϊρ τον Δεκέμβριο του 2021. 

Η 19χρονη Τζέισλι Μπεκ αυτοκτόνησε μετά από σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από ανώτερό της

Η 19χρονη Τζέισλι Μπεκ αυτοκτόνησε μετά από σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από ανώτερό της

Λίγες εβδομάδες πριν βάλει τέλος στη ζωή της, είχε στείλει μήνυμα στον προϊστάμενό της, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συμπεριφορά του, που επιβάρυνε την ψυχολογία της. 

Ίλιον: «Η εγγονή μου φέρνει κοριτσάκια σπίτι και τα χαϊδεύω»

Η μητέρα της 19χρονης είπε στο BBC ότι η κόρη της βίωνε ένα βασανιστήριο. 

Η 19χρονη στρατιώτης φαίνεται ότι δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση από τη συμπεριφορά του ανωτέρου της

«Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι η εύκολη λύση θα ήταν να τον μπλοκάρει, αλλά δεν μπορείς έτσι απλά να μπλοκάρεις το αφεντικό σου... Ήταν μονίμως στενοχωρημένη, είχε αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του, που την έκανε να υποφέρει παρότι λάτρευε τη δουλειά της», είπε.

Η 19χρονη δίσταζε να καταγγείλει τον προϊστάμενό της, κυρίως λόγω του τρόπου που είχε αντιμετωπιστεί παλιότερη καταγγελία της για σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί από ανώτερό της.

Μύκονος: 24χρονη κατήγγειλε τον εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με την έκθεση, η αυτοκτονία της Μπεκ «αιφνιδίασε» τους ανωτέρους της στην ιεραρχία». Επισημαίνει επίσης ότι υπήρχαν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδήγησε στην αυτοκτονία τη 19χρονη, όπως δύο αποτυχημένες σχέσεις, η σχέση της με το αλκοόλ και οικογενειακά προβλήματα, που αντιμετώπιζε. 

Το πόρισμα της έκθεσης του στρατού υποστηρίζει πως στην αυτοκτονία οδήγησαν και άλλοι λόγοι, όπως οικογενειακά προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε

Το πόρισμα της έκθεσης του στρατού υποστηρίζει πως στην αυτοκτονία οδήγησαν και άλλοι λόγοι, όπως οικογενειακά προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε

Ωστόσο η μητέρα της 19χρονης διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, κατηγορώντας την επιτροπή του στρατού ότι προσπαθεί να ρίξει μεγάλο μέρος της ευθύνης στην οικογένεια.

Σέρρες: Μαθήτριες κατήγγειλαν καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση

Τον Ιούλιο του 2021 η Τζέισλι Μπεκ έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν ανθυπασπιστή σε κοινωνική εκδήλωση. Μετά το περιστατικό κρύφτηκε στην τουαλέτα και στη συνέχεια πέρασε όλο το βράδυ στο αυτοκίνητό της. 

Η οικογένεια της 19χρονης απορρίπτει τους ισχυρισμούς της έκθεσης για προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η στρατιώτης και σημειώνει πως και στο παρελθόν είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση

Η οικογένεια της 19χρονης απορρίπτει τους ισχυρισμούς της έκθεσης για προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η στρατιώτης και σημειώνει πως και στο παρελθόν είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση

Σύμφωνα με το Centre for Military Justice (CMJ) που εκπροσωπεί την οικογένεια της 19χρονης, παρότι υπήρξε αναφορά για το περιστατικό στον στρατό δεν ενημερώθηκε η αστυνομία, ούτε έλαβε χώρα «κάποια ουσιώδης έρευνα». Η έκθεση του στρατού αναφέρει σχετικά με το περιστατικό ότι «υπάρχουν στοιχεία ότι δεν τηρήθηκε η ορθή διαδικασία αναφοράς».

Κομοτηνή: «Ο εργοδότης μου άρχισε να με χαϊδεύει μέσα στο γραφείο του»

Σε μια επιστολή με την οποία ζητούσε συγγνώμη στην Μπεκ μετά το περιστατικό, ο δράστης είχε γράψει στην κοπέλα ότι «η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνη». Στην έκθεση του στρατού επισημαίνεται ότι η παραπάνω εμπειρία μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η κοπέλα την εμπιστοσύνη της απέναντι στη διοίκηση με αποτέλεσμα να φοβάται να καταγγείλει άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Μπεκ δήλωσε ότι το μόνο θετικό σε αυτήν τη φριχτή υπόθεση είναι ότι ο στρατός ανέλαβε τουλάχιστον μερίδιο της ευθύνης μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης, κάτι που δεν πιστεύει ότι θα γινόταν μερικά χρόνια πριν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top