Ιταλία: Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ - Εκκενώθηκε οίκος ευγηρίας

Κλειστά τα σχολεία στο Μαράντι

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στο Μαρόκο μετά τον φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ισχυρός σεισμός εντάσεως 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας τη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS).

Το επίκεντρο εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπολόνια και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χλμ, γεγονός που έκανε τη δόνηση ιδιαίτερα αισθητή στη χώρα.

Σεισμός Μαρόκο: Συγκλονιστικό βίντεο - Βρήκαν νεογέννητο μέσα στα χαλάσματα

Σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο «Inva», o σεισμός καταγράφηκε στις 05:10 τα ξημερώματα τοπική ώρα με επίκεντρο περίπου τρία χιλιόμετρα από το Μαράντι της Φλωρεντίας. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δόνηση προκάλεσε ανησυχία, με εκατοντάδες ανθρώπους «να ξυπνούν» απότομα και να βγαίνουν στους δρόμους πανικόβλητοι.

Σεισμός Ιταλία: Εκκενώθηκε οίκος ευγηρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών προκάλεσε υλικές ζημιές στο χωριό Τρεντότσιο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, βόρεια της Τοσκάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν το δημαρχείο και οίκος ευγηρίας, ο οποίος εκκενώθηκε. Στην περιοχή αυτή είχαν ήδη προκληθεί μεγάλες ζημιές των περασμένο Μάιο, εξαιτίας μεγάλης πλημμύρας.

Παράλληλα, στο Μαράντι, στην ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας που ήταν και το επίκεντρο του σημερινού σεισμού, για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top