Σκωτία: Στραγγάλισε τη 16χρονη αδελφή του, αφού προσπάθησε να τη βιάσει

Ισόβια στον 23χρονο δράστη - Τα αδέλφια μεγάλωσαν σε ανάδοχη οικογένεια

Ένα ασύλληπτης βιαιότητας έγκλημα αναβίωσε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Livingston της Σκωτίας.

Ένας άνδρας 23 ετών καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη κάθειρξη τα 22 έτη, για τη δολοφονία και τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος της αδερφής του.

Ο 21χρονος Connor Gibson κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική επίθεση στην αδελφή του, Amber Gibson, στο δάσος στο Hamilton, στο νότιο Lanarkshire, στις 26 Νοεμβρίου 2021. Ο δράστης αφαίρεσε τα ρούχα του κοριτσιού και της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Στη συνέχεια της προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα της, πριν τη στραγγαλίσει. 

Η εξαφάνιση της 16χρονης Amber δηλώθηκε το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου και το σώμα της ανακαλύφθηκε στο Cadzow Glen στο Hamilton δύο ημέρες αργότερα, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου.

Ο Connor Gibson συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα την 1η Δεκεμβρίου του 2021. Μία μέρα πριν από τη σύλληψή του είχε δημοσιεύσει ένα ανατριχιαστικό αφιέρωμα στην αδελφή, γράφοντας στο Facebook: «Άμπερ, θα πετάς ψηλά για τον υπόλοιπο χρόνο. Θα μας λείψεις σε όλους. Ειδικά σε μένα. Σ 'αγαπώ μικρή τζίντζερ (αντίο προς το παρόν) X».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε τα στοιχεία από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις ότι η Άμπερ πέθανε από στραγγαλισμό.

Όταν ο Gibson καταδικάστηκε, η πρώην ανάδοχη οικογένεια και των δύο αδερφών είπε σε μια δήλωση ότι η Amber ήταν «το πιο δοτικό, στοργικό, υποστηρικτικό και αξιοθαύμαστο άτομο» και η ζωή τους «δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».

«Όταν έφτασαν στο σπίτι μας – η Άμπερ τριών ετών και ο Κόνορ πέντε ετών – ο Κόνορ είχε πει: “Είμαστε ασφαλείς τώρα”. Ήταν μέχρι που της στέρησε ο ίδιος την ασφάλειά της» κατέληξε η ανάδοχη οικογένεια που είχε υιοθετήσει τα δύο αδέλφια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top