Τραγωδία στον αέρα - Πιλότος πέθανε κατά τη διάρκεια πτήσης

Έγινε αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους

Τραγωδία σημειώθηκε στον αέρα, όταν ο πιλότος επιβατικού αεροσκάφους «έσβησε» εν ώρα πτήσης.

Το αεροπλάνο της LATAM Airlines με τους 271 επιβάτες εκτελούσε την πτήση Φλόριντα - Χιλή. Περίπου τρεις ώρες μετά την απογείωση, ο 56χρονος πιλότος ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Λίγο αργότερα κατέρρευσε μέσα στις τουαλέτες. Το πλήρωμα του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, όμως ήταν ήδη αργά. 

Στο πιλότηριο υπήρχαν ένας συγκυβερνήτης και ακόμα ένα μέλος του πληρώματος που προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά. Ο άτυχος πιλότος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας για το τραγικό περιστατικό: 

«Η LATAM Airlines αναφέρει ότι η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς κατέληξε.

Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top