Νεκρή από ασιτία influencer που έτρωγε μόνο φρούτα

Είχε αποστεωθεί – Η μητέρα της επιμένει ότι πέθανε από μόλυνση

Διάσημη Ρωσίδα influencer και vegan blogger, η οποία τρεφόταν σχεδόν αποκλειστικά από τροπικά φρούτα και χυμούς πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών. 

Μωρό βρέθηκε νεκρό κάτω από το κρεβάτι του - Είχε πεθάνει από ασιτία

Η Zhanna Samsonova άφησε την τελευταία της πνοή στις 21 Ιουλίου σε νοσοκομείο της Μαλαισίας. Η επίσημη αιτία θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί, όμως η μητέρα της υποστήριξε ότι πέθανε από μόλυνση, τα συμπτώματα της οποίας μοιάζουν με αυτά της χολέρας. 

 

 

Ωστόσο, φίλοι της 39χρονης υποστηρίζουν ότι είχε αποστεωθεί από τις ακραίες διατροφικές της συνήθειες, αποκλείοντας πολλές ομάδες επιτρεπόμενων vegan τροφών, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασιτία. 

Γονείς-τέρατα: Άφησαν το 6χρονο παιδί τους να πεθάνει από την πείνα

Η Samsonova ανέβαζε συνεχώς στο Instagram και στο TikTok φωτογραφίες και βίντεο από τη διατροφή της. Ισχυριζόταν πως την έκανε να δείχνει νέα, όμορφη και υγιής. 

 

 

Όπως έλεγε δεν είχε πιει νερό τα τελευταία έξι χρόνια και το είχε αντικαταστήσει από χυμούς, είχε κόψει τελείως το αλάτι, το λάδι και την πρωτεΐνη από τη διατροφή της και προωθούσε τη νηστεία, υποστηρίζοντας ότι την είχε θεραπεύσει από την covid-19. 

Οι επώνυμες που έδωσαν μάχη με τον «δαίμονα» της νευρικής ανορεξίας

Φίλη της 39χρονης, μιλώντας στο ρωσικό site 116.RU, δήλωσε πως η όψη της ήταν τρομακτική. Είχε αδυνατίσει υπερβολικά, αλλά ήταν πάντα κεφάτη, χαιρόταν όταν έπαιρνε κομπλιμέντα και τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες για τα social media. 

 

 

Όταν η Samsonova ξεκίνησε να στρέφεται στην υγιεινή διατροφή κατανάλωνε και ψάρια και γαλακτοκομικά. Με τον καιρό όμως οι διατροφικές της συνήθειες έγιναν πιο ακραίες, κόβοντας ακόμα και τους ξηρούς καρπούς που είναι πηγή πρωτεϊνών στη vegan διατροφή. 

Vegan διατροφή: Με τι αντικαθιστούμε το κρέας, το αυγό, τα γαλακτοκομικά

Όταν άρχισε να χάνει βάρος, οι φίλοι της ανησύχησαν για την υγεία της. Της έλεγαν μάλιστα να ζητήσει ιατρική βοήθεια, όμως εκείνη αρνιόταν. 

 

 

Πέραν της vegan διατροφής της, η 39χρονη χρησιμοποιούσε την πρακτική του dry fasting (της πλήρους νηστείας χωρίς νερό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) υποστηρίζοντας ότι τη βοηθούσε να ξεπεράσει μολύνσεις και ασθένειες.

Eίσαι vegan; Πέντε συμβουλές για να παραμείνεις υγιής

H μητέρα της 39χρονης απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν να γράφονται στα social media αρνητικά πράγματα για την κόρη της. 

«Είναι νεκρή, δεν υπάρχει πια... Σταματήστε να γράφετε άσχημα πράγματα για εκείνη, μου προκαλείτε πόνο. Επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Έδινα μάχη πολλά χρόνια αλλά δεν άκουγε τη μητέρα της», δήλωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top