Γαλλία: Νεκρός διαδηλωτής - Έπεσε από ταράτσα για να γλιτώσει τα επεισόδια

Οργή για την παρουσία του Μακρόν σε συναυλία ενώ «καιγόταν» το Παρίσι

Το ρεπορτάζ της Έλενας Παπαδημητρίου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Νεκρός είναι ένας 19χρονος, ο οποίος έπεσε από ταράτσα κτιρίου, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών ταραχών στη Γαλλία.

​​​​​​Πεδίο μάχης η Γαλλία - Βγάζει στους δρόμους τα τεθωρακισμένα ο Μακρόν

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κτίριο όπου στεγάζεται σούπερ μάρκετ σε συνοικία της πόλης Ρουέν. O 19χρονος φέρεται να έπεσε για να γλιτώσει από τα άγρια επεισόδια.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Οργή για τον Μακρόν: Σε συναυλία του Έλτον Τζον τη δεύτερη νύχτα των επεισοδίων

Στο μεταξύ, τη λαϊκή οργή έχει προκαλέσει μια εικόνα που δείχνει τον Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του να διασκεδάζουν σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι, ενώ μαίνονταν τα επεισόδια για δεύτερη νύχτα για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά.

Είχε φανεί από το πρώτο βράδυ η σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και η δύναμη αυτού του κύματος διαμαρτυρίας οπότε κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος φαίνεται να χτυπά ρυθμικά το πόδι του, ενώ δίπλα του η Μπριζίτ χορεύει. Είναι τέτοια η αντίθεση με όσα συνέβαιναν ταυτόχρονα στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία που έχει ξεσηκώσει έντονες αποδοκιμασίες. 

Σε συναυλία του Έλτον Τζον ο Μακρόν κατά τη δεύτερη νύχτα των επεισοδίων

Σε συναυλία του Έλτον Τζον ο Μακρόν κατά τη δεύτερη νύχτα των επεισοδίων

Σήμερα βέβαια ο Εμανουέλ Μακρόν έφυγε άρον άρον από τις Βρυξέλλες, από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να είναι παρών σε μία ακόμα υπουργική σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης, αλλά πια ήταν αργά να αλλάξει το κλίμα.

Γαλλία: Αύριο η κηδεία του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού        

Η κηδεία του Ναέλ, ο θάνατος του οποίου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη πυροδότησε βίαιες ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος Γάλλος Ναέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top