Ρωσία: Αποσύρονται οι διώξεις κατά της Wagner

Ετοιμάζεται να παραδώσει εξοπλισμό στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία: Αποσύρονται Οι Διώξεις Κατά Της Wagner Για Στάσεις

Η ρωσική FSB, οι υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας, αποσύρει τη δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης-εταιρείας Wagner για στάση, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πριγκόζιν: Εγκαταλείπει τη Ρωσία και θα εγκατασταθεί στη Λευκορωσία

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η δίωξη τερματίστηκε, διότι οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Η Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει εξοπλισμό στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας      

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο, ύστερα από τον τερματισμό σύντομης ανταρσίας κατά το σαββατοκύριακο από μαχητές της οργάνωσης. 

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας  για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top