Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν

Βίντεο από βομβαρδισμό αρμάτων της Wagner έξω από τo Βορονέζ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν

Σε βομβαρδισμό οχημάτων στρατιωτική φάλαγγας της Wagner, που πέρασαν από το Βορονέζ, φαίνεται πώς προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.  

Ρωσία: Η Wagner μπήκε στην πόλη Ροστόφ – Έτοιμος να πεθάνει ο αρχηγός της

Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

Μάχες γίνονται, σύμφωνα με αναφορές, σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες έξω από την πόλη Βορονέζ. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο οικογένειας, με τον άντρα να σκοτώνεται ακαριαία, ενώ η γυναίκα και η κόρη τραυματίστηκαν σοβαρά.

Την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ, τονίζοντας πως «στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της περιφέρειας Βορονέζ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες επιχειρήσεων και μάχης».

Η Βορονέζ βρίσκεται περίπου στα μέσα της διαδρομής μεταξύ Μόσχας και Ροστόφ-ον-Ντον στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές. Συγκεκριμένα, απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν: Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε υποστήριξη στη Ρωσία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Και ο Καντίροφ στηρίζει τον Πούτιν

Στο πλευρό της Ρωσίας στέκεται και ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ ο οποίος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του επικεφαλής των μισθοφόρων του Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη Μόσχα η οποία μάχεται με τους άλλοτε συμμάχους της, τους μισθοφόρους της οργάνωσης Βάγκνερ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, είχε νωρίτερα επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Καζακστάν, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα.

Και ο Καντίροφ στηρίζει τον Πούτιν

Στο πλευρό της Ρωσίας στέκεται και ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ ο οποίος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του επικεφαλής των μισθοφόρων του Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Θα χρησιμοποιήσουμε σκληρές μεθόδους αν χρειαστεί», ανέφερε ο Καντίροφ στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Πριγκόζιν «μαχαιριά στην πλάτη», φράση που χρησιμοποίησε στο διάγγελμά του και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Παράλληλα, κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες να μην ενδώσουν σε καμία «πρόκληση».

«Οι μαχητές του υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε το κράτος», δήλωσε στο Telegram ο Καντίροφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top