Ιταλός υπουργός: «Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο»

«Πρέπει να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων» είπε ο Πιαντεντόζι

Το χρονικό του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στο τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά της Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Skytg24.

Πύλος: Νέα φωτογραφία από το μοιραίο σκάφος λίγο πριν το ναυάγιο

«Στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι» είπε αρχικά.

H φρεγάτα Κανάρης μετέφερε τις σορούς από το ναυάγιο στην Πύλο στο λιμάνι της Καλαμάτας/ Eurokinissi Νικολόπουλος Αντώνης

H φρεγάτα Κανάρης μετέφερε τις σορούς από το ναυάγιο στην Πύλο στο λιμάνι της Καλαμάτας/ Eurokinissi Νικολόπουλος Αντώνης

«Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρωπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση» είπε ο Πιαντεντόζι.

Ναυάγιο Πύλος: Πώς βούλιαξε το πλοίο με τους μετανάστες

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας όμως πως «αυτό δε σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».

Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Λιβύη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.

Αυτό είναι το αλιευτικό που βούλιαξε στην Πύλο/ Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα 

Αυτό είναι το αλιευτικό που βούλιαξε στην Πύλο/ Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα 

«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές» κατέληξε ο Πιαντεντόζι.

Πύλος: Το χρονικό του πολύνεκρου ναυαγίου - Λεπτό προς λεπτό η τραγωδία

Το αλιευτικό με τους μετανάστες ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Επέβαιναν περίπου 750 άτομα, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα που αγνοούνται. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι, κυρίως άνδρες 16- 40 ετών. Έχουν ανασυρθεί 78 σοροί. Στο πλοίο του θανάτου επέβαιναν άνθρωποι από τη Συρία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο. Εικάζεται ότι λόγω της ώρας του ναυαγίου, τα γυναικόπαιδα βρίσκονταν στα αμπάρια και κοιμόντουσαν. Μερικοί από τους διασωθέντες βρίσκονταν στο κατάστρωμα και πρόλαβαν να πέσουν στη θάλασσα πριν βυθιστεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top