Η Εύα Καϊλή «έστησε» το Ευρωκοινοβούλιο

Επικαλείται «προσωπικό εμπόδιο»

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο / Βίντεο Mega

H ευρωβουλευτής και ύποπτη για το Qatargate Εύα Καϊλή δεν εμφανίστηκε για να εργαστεί στο Στρασβούργο τη Δευτέρα και δε σκοπεύει να το κάνει όλη την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι ο ανακριτής της ποινικής έρευνας έδωσε την άδεια να ταξιδέψει στη Γαλλία. 

Καϊλή: Εκτός εργασιών Ευρωβουλής για «προσωπικούς λόγους» 

Η δικαιολογία της είναι ότι ένα «προσωπικό εμπόδιο, το οποίο δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί», την εμπόδισε να φτάσει στην ολομέλεια, δήλωσε στο Playbook ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Εύα Καϊλή: «Η φυλάκιση μιας μητέρας είναι κάποιες φορές απαραίτητη»

Η Εύα Καϊλή δεν παρευρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Προσωπικό εμπόδιο, το οποίο δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί» η αιτία που η Εύα Καϊλή δεν παρευρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της / Φωτογραφία αρχείου Intime

Ωστόσο, η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ήταν εντελώς απούσα. Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι η Καϊλή υπέβαλε επίσημο αίτημα για την υπεράσπιση της βουλευτικής της ασυλίας στο πλαίσιο νομικής διαδικασίας στο Βέλγιο, που δεν μπορεί παρά να σημαίνει την υπόθεση Qatargate. Η Καϊλή βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με την άρση της ασυλίας της σε μια ξεχωριστή υπόθεση που την κατηγορεί ότι εξαπάτησε τον προϋπολογισμό της ΕΕ. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει ισχυριστεί σε συνεντεύξεις της ότι έπεσε θύμα κακόβουλης παρακολούθησης, ενώ ήταν μέλος μιας επιτροπής για το spyware - χωρίς να έχει αρθεί η νομική της ασυλία - και αυτό θα αποτελέσει τη βάση της υπόθεσής της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την υπόθεση. 

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση αυτή. 

Της Μαρίας Ψαρά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top