Νέο μακελειό στις ΗΠΑ - «Πυροβολούσε ό,τι του ερχόταν στο κεφάλι»

18χρονος σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα έξι

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. Το πιο πρόσφατο σημειώθηκε στο Νέο Μεξικό, όταν ένας 18χρονος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα έξι.

Ένας 18χρονος ένοπλος πυροβόλησε στην τύχη περαστικούς, αλλά και εναντίον σπιτιών και αυτοκινήτων, σε γειτονιά του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους έξι, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερις αστυνομικοί.

18χρονος σκότωσε τρία άτομα στο Νέο Μεξικό

Ο 18χρονος δράστης σκότωσε τρεις πολίτες και τραυμάτιες ακόμα έξι άτομα / Φωτογραφία AP (Susan Montoya Bryan)

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, προς το μεσημέρι στη συνοικία Φάρμινγκτον, που βρίσκεται περίπου 290 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αλμπουκέρκης, πρωτεύουσας της πολιτείας.

Ο 18χρονος φαίνεται πως διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων πυροβολώντας εναντίον των περαστικών αδιακρίτως. «Πυροβολούσε ό,τι του ερχόταν στο κεφάλι», δήλωσε αστυνομικός.  Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία αντιμετώπισε σκηνές χάους, με τον δράστη να πυροβολεί «στην τύχη», χρησιμοποιώντας τουλάχιστον τρία όπλα, ένα από τα οποία ήταν ημιαυτόματο τουφέκι AR-15.

Θρήνος στο Νέο Μεξικό μετά το νέο μακελειό με τους τρεις νεκρούς / Φωτογραφία AP (Susan Montoya Bryan)

Οι αστυνομικοί τελικά σκότωσε τον δράστη έξω από μια εκκλησία.

Νέο Μεξικό: 18χρονος πυροβολούσε αδιακρίτως, σκοτώνοντας τρία άτομα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας / Φωτογραφία AP (Susan Montoya Bryan)

Μέρος του μακελειού καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok. Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα να περπατά έξω από την εκκλησία First Church of Christ Scientist, κρατώντας κάτι που μοιάζει με πιστόλι, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top