Τουρκία: Μεγάλη η συμμετοχή στις αμφίρροπες εκλογές

Φόβοι για νοθεία και επεισόδια

Στην Τουρκία είναι στραμμένο σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον καθώς 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης για να ψηφίσουν στις πιο αμφίρροπες εκλογές των τελευταίων 20 ετών. 

Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Οι δύο μονομάχοι ψήφισαν το πρωί. Το κλίμα σε εκλογικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης κατέγραψε η κάμερα του Star.

Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν προβάδισμα Ερντογάν

Από το πρωί η απεσταλμένη του Star στην Κωνσταντινούπολη, Έλενα Παπαδημητρίου κατέγραψε την ένταση των ψηφοφόρων στην Κωνσταντινούπολη. Οι πολίτες έκαναν ουρές για να ψηφίσουν. Ο λαός είναι διχασμένος. Κάποιοι έκαναν το σήμα της νίκης. Οικογένειες πήγαν να ψηφίσουν με τα παιδιά τους, ελπίζοντας στην αλλαγή. Αρκετοί έκαναν το σήμα κατατεθέν του Κιλιτσντάρογλου, την καρδιά.

Τουρκία: Σε κλίμα ακραίας πόλωσης οι εκλογές

Η Τουρκία ψηφίζει για το μέλλον της, με τον πρόεδρο Ερντογάν να αντιμετωπίζει την μέγιστη πρόκληση εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Στην Τουρκία είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα και στην εκλογική μονομαχία Ερντογάν Κιλιντσντάρογλου - AP

Στην Τουρκία είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα και στην εκλογική μονομαχία Ερντογάν Κιλιντσντάρογλου - AP

Με ζητωκραυγές υποδέχτηκαν πολίτες τον Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ στο δημοτικό σχολείο όπου ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνος μοίρασε μπαξίσι σε παιδάκια που βρίσκονταν εκεί. 

Τάσος Χατζηβασιλείου: Όσα είπε ο διεθνολόγος για τις εκλογές στην Τουρκία

Αν χάσει ο Ερντογάν και η νυν Πρώτη Κυρία κινδυνεύει να χάσει το θρόνο της, από την ήρεμη δύναμη που στηρίζει τον Κιλιτσντάρογλου, τη σύζυγό του, Σέλβι ή αλλιώς «Σεβίμ» όπως την αποκαλούν οι οικείοι της. 

Μαζικά προσήλθαν στις κάλπες οι Τούρκοι πολίτες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο - AP

Μαζικά προσήλθαν στις κάλπες οι Τούρκοι πολίτες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο - AP

Επευφημίες και για τον Κιλιτσντάρογλου στην Άγκυρα. Κατέφθασε περιτριγυρισμένος από φρουρούς, καθώς παρέμεναν οι φόβοι για την ασφάλειά του. 

Εκλογές στην Τουρκία: O Ερντογάν ψήφισε και μοίρασε χαρτζιλίκι σε παιδιά

Τουρκία: Άναψαν τα αίματα κατά την εκλογική διαδικασία

Τα αίματα άναψαν στην Σανλιούρφα. Αντίπαλες ομάδες ενεπλάκησαν μεταξύ τους με πέτρες και ξύλα και έσπασαν τζάμια αυτοκινήτου. Άλλοι έλουσαν με καυτό νερό εκπρόσωπο του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου εξέφρασε φόβους για νοθεία - AP

Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου εξέφρασε φόβους για νοθεία - AP 

Τουρκία: Στις κάλπες έφιπποι, ντυμένοι Γενίτσαροι και με φορεία

Στη Σμύρνη κάποιος πήγε να ψηφίσει ως καουμπόϊ. Καβάλα στο άλογο ψηφοφόρος και στο Χατάι. Άλλος φόρεσε στολή των Γενίτσαρων. Στην κάλπη πήγαν κάποιοι ακόμη και με φορεία. 

Εκλογές στην Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες - 64 εκατ. οι ψηφοφόροι

Τουρκία: Ψήφισε ο πιο ψηλός άνδρας του κόσμους

Και ο ψηλότερος άντρας του κόσμου ψήφισε στις τουρκικές εκλογές. Ο Σουλτάν Κοσέν, 41 ετών με ύψος 2.51 είχε επισκφεθεί τη χώρα μας το 2009.

Ο Ερντογάν είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Κιλιντσντάρογλου - AP

Ο Ερντογάν είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Κιλιντσντάρογλου - AP

Τουρκία: Συγκίνηση στις σεισμόπληκτες περιοχές

Στις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος στις 6 Φεβρουαρίου, πολλοί επέστρεψαν για να ψηφίσουν, σε κοντέινερ. Συμπλήρωσαν τα ψηφοδέλτια στο χώμα και αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα.

Επίθεση Ερντογάν στον Μπάιντεν: «Έδωσε εντολή να με ρίξουν»

Τουρκία: Φόβοι για νοθεία και επεισόδια

Από τα 64 εκατομμύρια των ψηφοφόρων, σχεδόν τριάμισι ψήφισαν στο εξωτερικό. Οι νέοι, που προσήλθαν στην κάλπη για πρώτη φορά, δεν έχουν γνωρίσει άλλο ηγέτη από τον Ερντογάν. Οι φόβοι για νοθεία είναι έντονοι, παρά την παρουσία παρατηρητών. Στην Κερασούντα ανακάλυψαν έτοιμα προσφραγισμένα ψηφοδέλτια υπέρ του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top