Ζαπορίζια: Απομακρύνουν αμάχους από περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο

«Επικίνδυνη η κατάσταση» λέει ο ΟΗΕ

Συνολικά 1.679 άμαχοι, ανάμεσά τους 660 παιδιά, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από περιοχές γύρω από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια -το μεγαλύτερο της Ευρώπης-, δήλωσε εγκατεστημένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στα τμήματα της ομώνυμης ουκρανικής περιφέρειας που ελέγχονται από τις δυνάμεις της Μόσχας αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ρωσία για drones: Θα απαντήσουμε όταν το θεωρήσουμε σκόπιμο

Το Σάββατο ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, προειδοποίησε πως η κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο γίνεται «δυνητικά επικίνδυνη», ενώ οι εγκατεστημένες από τη Μόσχα Αρχές στη Ζαπορίζια άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα κόσμο.

Ο στρατός της Ουκρανίας αναμένεται να εξαπολύσει σύντομα την πολυσυζητημένη αντεπίθεσή του για να ανακαταλάβει εδάφη που έχουν κυριεύσει οι ρωσικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων στη Ζαπορίζια.

Ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, ο κυβερνήτης που εγκατέστησε το Κρεμλίνο στα τμήματα της περιφέρειας που ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα, εξήγησε μέσω Telegram πως οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα οδηγήθηκαν «σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας για κατοίκους περιοχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στη Μπερντιάνσκ», που υπάγεται επίσης στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

Η Μπερντιάνσκ (νοτιοανατολικά), ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό εικοσιτετράωρα μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top