Τραγικό τέλος για 13χρονο που πήρε χάπια - Το «trend» που τον παρέσυρε

Θλίψη στο Οχάιο

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο ενός αγοριού μόλις 13 ετών στο Οχάιο των ΗΠΑ που πέθανε αφού δοκίμασε μία επικίνδυνη πρόκληση στο TikTok. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει για το νοσηρό «παιχνίδι» ήδη από το τέλος του 2020.

ΗΠΑ: Πυροβόλησε μαζορέτα που προσπάθησε να μπει καταλάθος στο αμάξι του

Ο Τζέικομπ Στίβενς, από το Γκρίνφιλντ, κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός αφού πέρασε περίπου μία εβδομάδα σε μηχανική υποστήριξη με αναπνευστήρα.

Τραγικό τέλος για 13χρονο που πήρε χάπια

Είχε πάρει μέρος σε μια πρόκληση στο TikTok, ένα νοσηρό «παιχνίδι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες παίρνουν πάνω από δώδεκα αντιισταμινικά χάπια σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν στον εαυτό τους «παραισθήσεις».

Τραγικό τέλος για 13χρονο που ήπιε χάπια στο Οχάιο

Ο Τζέικομπ είχε πάρει μέρος σε ένα νοσηρό «παιχνίδι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες παίρνουν πάνω από δώδεκα αντιισταμινικά χάπια σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν στον εαυτό τους «παραισθήσεις»

Ο έφηβος βρισκόταν στο σπίτι του και κινηματογραφούσε την πρόκληση με τους φίλους του, όταν άρχισαν οι επιπλοκές από τη λήψη των αντιισταμινικών, είπαν οι γονείς του, στο αμερικανικό δίκτυο ABC 6.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εισήχθη στην εντατική όπου ήταν σε αναπνευστήρα, ωστόσο μετά από μέρες οι γιατροί δεν μπορούσαν πλέον να ανιχνεύσουν εγκεφαλική δραστηριότητα. 

«Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Μπορούσαμε να τον κρατήσουμε στον αναπνευστήρα, αλλά δεν θα άνοιγε ποτέ ξανά τα μάτια του, δεν θα ανέπνεε ποτέ ξανά μόνος του», είπε η γιαγιά του Τζέικομπ, Ντιάνα Στίβενς σε τοπικό σταθμό.

Νέα Υόρκη: Σκότωσε 20χρονη που μπήκε κατά λάθος στο γκαράζ του

Ο Τζέικομπ πέθανε την Τετάρτη, 12 Απριλίου. Οι γονείς του θα τον θυμούνται ως ένα «ευγενικό, αστείο, στοργικό παιδί», όπως έγραψαν στη νεκρολογία για το αγόρι που έχασαν.

Τραγικό τέλος για 13χρονο που ήπιε χάπια Οχάιο

Οι γονείς του Τζέικομπ θα τον θυμούνται ως ένα «ευγενικό, αστείο, στοργικό παιδί», όπως έγραψαν στη νεκρολογία για το αγόρι που έχασαν

Η λήψη μεγαλύτερης από τη συνιστώμενη δόση, του δραστικού συστατικού των αντιισταμινικών χαπιών που έλαβε ο 13χρονος, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια, ακανόνιστο καρδιακό παλμό, καρδιακή ανακοπή, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις οργανισμών υγείας των ΗΠΑ.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους νέους από το να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το φάρμακο κατά της αλλεργίας χωρίς ιατρική συνταγή για να προκαλέσουν στον εαυτό τους «παραισθήσεις».

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Σίντνεϊ - «Χάθηκε μέσα στην ομίχλη»

 Η συγκεκριμένη πρόκληση άρχισε να διαδίδεται για πρώτη φορά στο TikTok το 2020.

Έγινε πρωτοσέλιδη είδηση όταν ένας 15χρονος στην Οκλαχόμα πέθανε αφού επιχείρησε την ίδια πρόκληση από την οποία έχασε τη ζωή του και ο Τζέικομπ.

Η φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το συγκεκριμένο σκεύασμα εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι η πρόκληση είναι μια επικίνδυνη τάση και πρέπει να σταματήσει αμέσως.

«Εργαζόμαστε με το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να αφαιρέσουμε περιεχόμενο που δείχνει αυτή τη συμπεριφορά», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλη τη βιομηχανία και με βασικούς ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης συμπεριφοράς».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top