Τα πολυτελή καταστήματα Galeries Lafayette κινδυνεύουν με λουκέτο

Μπαίνουν σε καθεστώς διάσωσης και προστασίας

Γαλλία: Με Λουκέτο Κινδυνεύουν Τα Galeries Lafayette

Το πολυκατάστημα Galeries Lafayette ενημέρωσε τους πελάτες του ότι το παράρτημα του στη λεωφόρο Haussmann του Παρισιού δεν επηρεάζεται από το αίτημα να υποβληθούν άλλα καταστήματα σε καθεστώς προστασίας και διάσωσης. 

Περίπου 20 καταστήματα Galeries Lafayette στις περιοχές που ελέγχονται από τον Michel Ohayon, θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς διάσωσης και προστασίας. 

Γαλλία: Με Λουκέτο Κινδυνεύουν Τα Galeries Lafayette

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα Galeries Lafayette - (AP Photo/Peter Dejong)

Η λίστα των καταστημάτων των GaleriesLafayette που κινδυνεύουν περιλαμβάνει τα καταστήματα των πόλεων: Agen, Amiens, Angoulême, Bayonne, Beauvais, Belfort, Besançon, Caen, Cannes, Chalon-sur-Saône, Chambéry, Dax, La Roche-sur-Yon, LaRochelle, Libourne, Lorient, Montauban. 

Οι Galeries Lafayette είναι ένα από τα διασημότερα καταστήματα πολυτελούς εμπορίου με έδρα το Παρίσι και περισσότερα από 50 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 20 καταστημάτων στη Γαλλία. 

κατάστημα Galeries Lafayette

(AP Photo/Lewis Joly)

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1893 και εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της γαλλικής μόδας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Michel Ohayon έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες. Η αλυσίδα ένδυσης Camaieu αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες της τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας περίπου 2.600 εργαζόμενους άνεργους. 

Το δικαστήριο της Grenoble έθεσε σε διαδικασία αναδιάρθρωσης κι άλλες εταιρείες του, μεταξύ αυτών και την εταιρεία αθλητικών ειδών Go Sport. 

 

Της Μαρίας Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top