Σεισμός Τουρκία: Νεαρό ζευγάρι σκοτώθηκε τη μέρα του γάμου του

Σώθηκε έξι μηνών μωρό - Πέρασαν το κλάμα του για νιαούρισμα γάτας

Ιστορίες συγκίνησης, θάρρους αλλά και απίστευτου πόνου αναδύονται από τα συντρίμμια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, την ώρα που οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων δεν εγκαταλείπονται, αν και οι ελπίδες πια ελαχιστοποιούνται.

Τουρκία: Παιδί ήταν 13 μέρες κάτω από τα ερείπια - Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

Σεισμός Τουρκία: Νεαρό ζευγάρι σκοτώθηκε τη μέρα του γάμου του

Ένα νεαρό ζευγάρι που παντρεύτηκε την ημέρα του φονικού εγκέλαδου καταπλακώθηκε από τα τσιμεντένια κομμάτια.
Ήταν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Η Ελίφ και ο Χαλίλ έλαμπαν από ευτυχία. Επισημοποίησαν τον έρωτά τους μεταξύ συγγενών και φίλων. Το βράδυ επέστρεψαν στο νέο τους σπίτι στην Αλεξανδρέττα για να κοιμηθούν, ως νεόνυμφοι πια. Το ξημέρωμα της Δευτερας τους βρήκε νεκρούς στα χαλάσματα.

Xαλάσματα στην επαρχία Καραχανμάρας- ΑΡ Bernat Armangue

Xαλάσματα στην επαρχία Καραχανμάρας- ΑΡ Bernat Armangue

Ο αδερφός της νύφης ονόμασε τη μόλις 3,5 μηνών κορούλα του, Ελίφ, για να τιμήσει την αγαπημένη του αδερφή.

Σεισμός Τουρκία: Σώθηκε μωρό- Πέρασαν το κλάμα του για γάτας 

Το αδύναμο κλάμα της έξι μηνών Μπιρτσέ, η οποία ήταν μόνη κι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια, έμοιαζε με νιαούρισμα γάτας.  Αυτό πίστευαν και οι άνθρωποι που αναζητώντας τη μητέρα τους, άκουσαν τους ήχους της.  Ψάχνοντας για το γατάκι έσωσαν το μωρό.

«Είχαν σβήσει οι ελπίδες μας πια, διότι είναι πολύ μικρό και η φωνή του δεν ακουγόταν» είπε η μητέρα του βρέφους,Νιλέϊ Φάνσα. 

Σεισμός Τουρκία: Παιδί έγινε ασπίδα κι έσωσε την οικογένειά του

Κι αν οι μάνες είθισται να είναι οι φύλακες άγγελοι των παιδιών τους, στον όλεθρο των 7,8 ρίχτερ μια γυναίκα έζησε την αντιστροφή των ρόλων. Με οδύνη.

Γυναίκα θρηνεί την απώλεια των αγαπημένων της/ ΑΡ Bernat Armangue

Γυναίκα θρηνεί την απώλεια των αγαπημένων της/ ΑΡ Bernat Armangue

Μα επειδή έπεσε πάνω του δε συνεθλίβη το δικό μας κεφάλι. . Να σώζεσαι λόγω του σώματος του παιδιού σου, είναι τόσο πικρό αυτό.

Τουρκία: Mε ανοιχτές πληγές τα παιδιά του σεισμού

Τα παιδιά προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Εθελοντές τα βοηθούν να χαμογελάσουν λίγο, να ξεχάσουν τον εφιάλτη του φονικού εγκέλαδου. Η Μελικέ γιορτάζει τα γενέθλια της, μέσα στη σκηνή. Κλείνει τα οκτώ της χρόνια. 

Μια μικρή σπίθα ελπίδας υπάρχει ακόμα στην καρδιά αυτής της γυναίκας. Περιμένει πως ίσως βγει ζωντανή από τα συντρίμμια η 11χρονη εγγονή της Χαβά, η οποία αγνοείται.

Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι/ ΑΡ Bernat Armangue

Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι/ ΑΡ Bernat Armangue

Με τις ελπίδες να εξανεμίζονται σιγά σιγά , ταλαιπωρημένοι άνθρωποι περιμένουν πάνω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους ολόκληρα μερόνυχτα για να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top