Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο διαβόητος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί

Θεωρείται ως μία από τις πιο ισχυρές νομικές προσωπικότητες του Βελγίου

Αιφνιδίασε η Εύα Καϊλή με την επιλογή της να αλλάξει δικηγόρο και να αναλάβει την υπεράσπισή της ο ποινικολόγος Σβεν Μαρί. Ο Αντρέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι υπεύθυνος πλέον για τον φάκελο. 

Εύα Καϊλή: Ο «δικηγόρος του διαβόλου» αναλαμβάνει την υπεράσπισή της

Ο Μαρί ξεκίνησε να γίνει ποδοσφαιριστής αλλά τον κέρδισε η Νομική. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο μαζί με τη σύζυγό του και είναι γιος του πρώην μεγάλου αφεντικού του τηλεοπτικού δικτύου VRT του Βελγίου. Φημίζεται για τα τεχνάσματα που αξιοποιεί μέσα στη δίκη υπέρ των εντολέων του. 

Πληροφορίες που μετέδωσε η Μαρία Παναγοπούλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» λένε πως η απόφαση για αλλαγή δικηγόρου έγκειται στο γεγονός ότι ήδη έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για την υπόθεση Παντσέρι. Αν αποδειχθούν αληθινές οι κατηγορίες, τότε θα ενισχυθούν η πολύ σοβαρή κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

O 52χρονος ποινικολόγος Σβεν Μαρί, γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου»- φωτογραφία ΑΡ

O 52χρονος ποινικολόγος Σβεν Μαρί, γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου»- φωτογραφία ΑΡ

O 52χρονος ποινικολόγος Σβεν Μαρί θεωρείται ως μία από τις πιο ισχυρές νομικές προσωπικότητες, αν και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Χαρακτηρίστηκε ως ο «δικηγόρος του διαβόλου» όταν υπερασπίστηκε τον Φουάντ Μπελκάσεμ, ηγέτη της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Sharia4Belgium, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. 

Άλλοι γνωστοί εντολείς του είναι:

  • ο Σίλβιο Ακίνο, μεγαλέμπορος ναρκωτικών
  • o Μαρσέλ Χαμπράν, γκάνγκστερ- νονός του υποκόσμου στο Βέλγιο
  • ο Μισέλ Λελιέβρ, συνεργός του Βέλγου παιδόφιλου Μαρκ Ντιτρού

Παγκόσμια φήμη απέκτησε όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του μακελάρη του Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Εύα Καϊλή: Αντικατέστησε τον δικηγόρο της στο Βέλγιο (φωτογραφία Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω AP) 

Εύα Καϊλή: Αντικατέστησε τον δικηγόρο της στο Βέλγιο (φωτογραφία Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω AP) 

Ως νομικός συνηθίζει να καταγγέλλει το δικαστικό σώμα για δυσλειτουργίες αλλά και να αξιοποιεί όλα τα τεχνάσματα της νομικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχει την απελευθέρωση των πελατών του ή τη μείωση των ποινών του.

Την Πέμπτη η ακρόαση της Εύας Καϊλή

Αύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9.30 ώρα Βελγίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλλα και του Αντόνιο Παντσέρι.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top