Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε νέα εισροή Σύρων προσφύγων μετά τον σεισμό

«Έτοιμοι να ανοίξουμε δύο νέα συνοριακά περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια»

Ανάσυρση εγκλωβισμένων μέσα από τα χαλάσματα στην Τουρκία / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Η Τουρκία δε θα επιτρέψει νέα εισροή Σύρων προσφύγων μετά τους σεισμούς, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως η Αγκυρα διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Συρία.

Σεισμός Τουρκία: «Αρπάζουν τιμαλφή, λίρες και ορφανά παιδιά από τα ερείπια»

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μια νέα εισροή προσφύγων από τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ισχυρισμοί ότι υπάρχει μια νέα εισροή προσφύγων από τη Συρία προς την Τουρκία μετά τον σεισμό δεν είναι αληθινοί. Δεν θα το επιτρέψουμε, αυτό αποκλείεται», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίαζε ισχυρισμούς ότι Σύροι εισρέουν μαζικά στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών της περασμένης Δευτέρας που σκότωσε περισσότερους από 37.000 ανθρώπους στις δύο χώρες, σύμφωνα με τους τελευταίους προσωρινούς απολογισμούς. 

Σεισμός: Η πόλη της Τουρκίας η οποία δεν έχει ούτε έναν νεκρό

Η ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από αντάρτες παραδίδεται μέσω του συνοριακού περάσματος Μπαμπ αλ Χάουα και η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει δύο νέα συνοριακά περάσματα από την επαρχία Κιλίς μετά τον σεισμό, είπε ο Τσαβούσογλου.

«Όλες αυτές οι συνοριακές διελεύσεις προορίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι Σύροι έρχονται στην Τουρκία μέσω αυτών των σημείων διέλευσης», τόνισε.

Σεισμός: Θαύματα μέσα στα ερείπια – Σώθηκε 40χρονη μετά από επτά μέρες

«Διευκολύνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Σύρους, αλλά δεν επιτρέπουμε μια νέα εισροή Σύριων προσφύγων. Αυτά είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα», κατέληξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top