Σεισμός Τουρκία: Σκύλος διάσωσης του Μεξικού πέθανε στο καθήκον

Πώς τον αποχαιρέτησε η ομάδα του που επιχειρεί στην Τουρκία

Η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ επέστρεψαν στην Αθήνα με ένα νέο μέλος, ένα σκυλάκι που βρήκαν στα χαλάσματα- κεντρικό δελτίο Star

Ένας από τους σκύλους έρευνας και διάσωσης που έστειλε το Μεξικό για να βοηθήσουν στην ανεύρεση επιζώντων μετά τον σεισμό στην Τουρκία, έχασε τη ζωή του, πάνω στο καθήκον. 

ΕΜΑΚ: Επέστρεψε στην Ελλάδα από την Τουρκία

Τον θάνατο του γερμανικού ποιμενικού ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Μεξικού. «Σε ευχαριστώ Proteo για το ηρωικό σου έργο, εκπλήρωσες την αποστολή των σκύλων του μεξικανικού στρατού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. 

Ο Proteo ήταν ένα από τα 10 σκυλιά έρευνας και διάσωσης, από 3 έως 8 ετών, που στάλθηκαν στην Τουρκία για τα θύματα του σεισμού. Τα άλλα ονομάζονται: Tardio, Kiara, Teología, Timba, Barato, Territorio, Balanceo, Bureta και BiósferaΔεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τον θάνατο του Proteo, αλλά εικάζεται ότι έχασε τη ζωή του σώζωντας ζωές κάτω από τα χαλάσματα. 

Το Σάββατο, η ομάδα διάσωσης του Μεξικού που επιχειρεί στην Τουρκία πραγματοποίησε τελετή προς τιμήν του Proteo, τηρώντας ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια, χειροκρότησαν τον διασώστη σκύλο για το έργο του στην Τουρκία, αποχαιρετώντάς τον.

«Τα μέλη του Μεξικανικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας λυπούνται βαθιά για την απώλεια του μεγάλου συντρόφου μας Can Proteo. Εκπλήρωσε την αποστολή του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Ευχαριστούμε για το ηρωικό έργο!» δημοσίευσε η Γραμματεία Εθνικής Άμυνας του Μεξικού (SEDENA) στον λογαριασμό της στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top