Σεισμός: Αποδοκιμασίες και γουχαΐσματα σε υπουργούς του Ερντογάν

Κόκκινο πανί η κυβέρνηση για τους πολίτες

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των Τούρκων πολιτών εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας αυξάνεται κάθε λεπτό. 

Μέχρι στιγμής, πάνω από 24.000 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό και η τουρκική κοινωνία είναι καζάνι που βράζει, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε στη χώρα. 

Σεισμός: Θαύμα στα χαλάσματα – Σώθηκαν δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες

Βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter έχουν καταγράψει τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα με τα οποία υποδέχεται ο κόσμος τους πολιτικούς που πάνε στις πληγείσες περιοχές. 

 

 

Στο Ντιγιάρμπακιρ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ και η βουλευτής του ΑΚΡ, Όια Ερονάτ βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν έντονα, αποκαλώντας τους «γαϊδούρια» και «ξεδιάντροπους».

Σεισμός Τουρκία: Καταστράφηκε μια περιοχή όσο η Ελλάδα

Ήταν τόσο έντονες οι αποδοκιμασίες που ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής αποχώρησαν άρον άρον για να γλιτώσουν από τη λαϊκή κατακραυγή. 

 

 

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

Σεισμός: Πάνω από 23.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Σεισμός Τουρκία: 17χρονος επιβίωσε κάτω από τα ερείπια πίνοντας τα ούρα του

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), 20.655 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία. Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 3.500, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα συντρίμμια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top