Τουρκία: Θρήνος για τους Έλληνες - Βρέθηκαν νεκροί να κρατιούνται χέρι χέρι

Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια

Συγκλονίζει η περιγραφή της ανταποκρίτριας του Star στην Αντιόχεια Κατερίνας Ρίστα για τη στιγμή που οι διασώστες βρήκαν νεκρούς τους δύο Έλληνες αγνοούμενους / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ελπίδα έσβησε πριν από λίγη ώρα στην Αντιόχεια για τους δύο Έλληνες που αγνοούνταν μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο Γιώργος Αντύπας και η σύζυγός του ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου έμεναν. Οι διασώστες τους βρήκαν να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου, μέσα στην κατεδαφισμένη κρεβατοκάμαρά τους.

Σεισμός Τουρκία: Νεκροί οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια

Λίγο πριν τις έξι το απογευμα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην αναζήτηση του Γιώργου και της Νίντα Αντύπα. Ο Οντέτ, ο γαμπρός τους, ήταν εκείνος που κοίταξε στα μάτια τους διασώστες, όταν τους εντόπισαν και τους ενημέρωσε ότι είναι οι δύο Έλληνες που αγνοοούνταν.

Σεισμός Τουρκία: Η δραματική έκκληση της κόρης των Ελλήνων που αγνοούνται

Λίγα λεπτά πριν μάθει για τον θάνατό τους, του έδειξαν το δαχτυλίδι του πεθερού του που βρήκαν στα συντρίμιια της πολυκατοικίας. Τότε ήταν που κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια, μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοούνταν μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αντιόχεια

Οι λεπτομέρειες για τον χαμό τους συγκλονίζουν. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ανταποκρίτρια Κατερίνα Ρίστα, το ζευγάρι εντοπίστηκε κάτω από το κρεβάτι τους, να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου. Όταν «χτύπησε» ο Εγκέλαδος, κοιμόνταν αγκαλιασμένοι στην κρεβατοκάμαρά τους.

Σεισμός Τουρκία: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων από την ΕΜΑΚ

Για τον εντοπισμό του 65χρονου Γιώργου από την Κέρκυρα και της 62χρονης Νίντα, η ΕΜΑΚ ξεκίνησε την επιχείρηση τα μεσάνυχτα Πέμπτης. Έφτασαν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας όπου έμεναν, όμως το σκοτάδι δεν τους επέτρεψε  να προχωρήσουν την έρευνα και επιστράτευσαν τον εκπαιδευμένο σκύλο. Όμως δεν υπήρχε ούτε ένα ίχνος ζωής.

Σεισμός Τουρκία: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των Ελλήνων αγνοούμενων

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των Ελλήνων αγνοούμενων

Τουρκία: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των Ελλήνων αγνοούμενων

«Όταν έγινε ο σεισμός, έπεσε το κτίριο... Από τότε έχουν χαθεί. Είχαμε και άλλους συγγενείς στη γειτονιά, που βρίσκονταν την ίδια στιγμή στη γειτονιά, κανείς δεν τους είδε. Είναι κάτω από τα ερείπια», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας ανιψιός τους.

Οι Έλληνες πυροσβέστες ζήτησαν απο τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν και το πρωί το σημειο. Η άδεια δόθηκε και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ χωρίστηκαν σε ομάδες πάνω στα συντρίμμια, αναζητώντας το ζευγάρι. Όμως σταμάτησαν το έργο τους, όταν δεν εντόπισαν σημάδια ζωής.

Έλληνες διασώστες ψάχνουν στα ερείπια για τους Έλληνες αγνοούμενους στην Αντιόχεια

Έλληνες διασώστες ψάχνουν στα ερείπια για τους Έλληνες αγνοούμενους στην Αντιόχεια

Οι Τούρκοι διασώστες ανέλαβαν την επιχείρηση. Εντόπισαν αρχικά τον 65χρονο, τον οποίο και ανέσυραν πρώτο και ακολούθησε και η 62χρονη σύζυγός του.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ήδη ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες, όχι την ελληνική. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, μετέβη στο σημείο συνεχίζοντας τις έρευνες, δίχως αυτές, όμως, να αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα και σήμερα η ελληνική αποστολή υπέβαλε κατ' εξαίρεση αίτημα ώστε να εγκριθεί η μετακίνησή της εκεί.

Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του Γιώργου και της Νίντας / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top