Σεισμός Τουρκία: Νεκροί οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια

Τους αναγνώρισε ο γαμπρός τους

Βίντεο για την επιχείρηση διάσωσης των δύο Ελλήνων στην Αντιόχεια / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Τραγικό επίλογο είχε η επιχείρηση διάσωσης των δύο Ελλήνων που αγνοούνταν στην Αντιόχεια, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σεισμός Τουρκία: Η δραματική έκκληση της κόρης των Ελλήνων που αγνοούνται

Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Νίντα εντοπίστηκαν νεκροί. Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης ανέλαβε ο γαμπρός τους, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στην Αντιόχεια, Κατερίνα Ρίστα.

Νεκροί οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Νεκροί οι δύο Έλληνες που αγνοούνταν στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Νωρίτερα, η ελληνική ΕΜΑΚ επιχειρούσε στο σημείο για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Όμως σταμάτησαν το έργο τους, όταν δεν εντόπισαν σημάδια ζωής.

Οι Τούρκοι διασώστες ανέλαβαν την επιχείρηση. Εντόπισαν αρχικά τον 65χρονο, τον οποίο και ανέσυραν πρώτο και ακολούθησε και η 62χρονη σύζυγός του.

Τα ίχνη του Γιώργου Αντύπα και της συζύγου του χάθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, καθώς η εξαώροφη πολυκατοικία που έμεναν στην Αντιόχεια κατέρρευσε. Το ζευγάρι διέμενε στον 5ο όροφο του κτιρίου. Οι διασώστες ανέσυραν τέσσερα άτομα ζωντανά από το συγκεκριμένο κτίριο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην οικογένειά τους, η οποία ζήτησε από την ελληνική ομάδα διάσωσης να αναλάβει την επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Τελικά η ελληνική διασωστική αποστολή υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου κατ' εξαίρεση αίτημα, ώστε να μεταβεί στο εξαώροφο κτίριο και να επιχειρήσει.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ήδη ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες, όχι την ελληνική. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, μετέβη στο σημείο συνεχίζοντας τις έρευνες, δίχως αυτές, όμως, να αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα και σήμερα η ελληνική αποστολή υπέβαλε κατ' εξαίρεση αίτημα ώστε να εγκριθεί η μετακίνησή της εκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top