Σεισμός Τουρκία – Συρία: Πάνω από 3.600 οι νεκροί - Ολονύχτιες οι έρευνες

Φόβοι για μεγάλη αύξηση του αριθμού - Χιλιάδες κτήρια ισοπεδώθηκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, για τον καταστροφικο σεισμό στη γειτονική χώρα / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ολονύχτιες και αγωνιώδεις είναι οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στην Τουρκία και τη Συρία, προκειμένου να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν ζωντανούς ανθρώπους από τα ερείπια που άφησαν οι φονικοί σεισμοί των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Η μάχη με τον χρόνο, που δίνουν τα τουρκικά σωστικά συνεργεία, αλλά και ξένες αποστολές (μεταξύ των οποίων και η ΕΜΑΚ) είναι συγκλονιστική, καθώς κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για εκατοντάδες εγκλωβισμένους, καθώς έχουν καταρρεύσει χιλιάδες κτίρια.

Σεισμός Τουρκία: Η στιγμή που εξαώροφο κτίριο καταρρέει μπροστά στην κάμερα

Η μάχη με τον χρόνο, που δίνουν τα τουρκικά σωστικά συνεργεία, αλλά και ξένες αποστολές (μεταξύ των οποίων και η ΕΜΑΚ) είναι συγκλονιστική

Το δύσκολο έργο των σωστικών αρχών δυσχεραίνεται και από το δριμύ ψύχος στις περιοχές, αλλά και τους συνεχείς μετασεισμούς, που απαιτούν ιδιαίτερα μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις στα ερείπια.

Τουρκία: Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα από τον «σεισμό του αιώνα»

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 3.600, την ώρα που τραυματίες είναι πάνω από 11.000. Εκτιμάται πως πάνω από 3.000 κτίρια έχουν ισοπεδωθεί.

Σεισμός Τουρκία: Η στιγμή που σώζουν βρέφος 8 μηνών - Σπαρακτικές εικόνες

Οι συνεχείς μετασεισμοί σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σεισμός Τουρκία: Το σχέδιο της ελληνικής ΕΜΑΚ στα ισοπεδωμένα κτίρια

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε την Τουρκία σε επταήμερο πένθος λόγω του καταστροφικού σεισμού στη χώρα.

Ελλάδα - Τουρκία: Η νέα διπλωματία των σεισμών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top