Σεισμός Τουρκία: Το σχέδιο της ελληνικής ΕΜΑΚ στα ισοπεδωμένα κτίρια

Πώς θα λειτουργήσει η ελληνική ομάδα διάσωσης

Για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ελληνική ομάδα διάσωσης στα ισοπεδωμένα κτίρια της Τουρκίας, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πυροσβέστης Παναγιώτης Κοτρίδης, ο οποίος είχε επιχειρήσει και ο ίδιος στον σεισμό που χτύπησε την Κωνσταντινούπολη το '92 και το '99.

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να βρουν έναν χώρο για να φτιάξουν τον καταυλισμό τους και στη συνέχεια ο επικεφαλής θα πάει στο κέντρο κρίσης των Τουρκων για να τους δώσουν μια περιοχή για να αρχίσουν τις επεμβάσεις», είπε ο κ. Κοτρίδης.

Σεισμός Τουρκία: Δραματική αύξηση των νεκρών - «Μάχη» των διασωστών

Όπως περιέγραψε, «αρχικά βάλουν τα σκυλιά να τους δώσουν ένα πρώτο δείγμα για το εάν υπάρχει ζωή και στη συνέχεια θα βάλουν ειδικά μηχανήματα για να μπορούν να εντοπίσουν το σημείο που θα βρίσκεται ο εγκλωβισμένος».

«Οι κινήσεις της ελληνικής ΕΜΑΚ θα γίνονται με χειρουργικές επεμβάσεις γιατί πρέπει να μη δημιουργηθεί κίνδυνος για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πυροσβέστης Παναγιώτης Κοτρίδης

Τουρκική πρεσβεία: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση

Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, θα γίνονται με χειρουργικές επεμβάσεις «γιατί πρέπει να μη δημιουργηθεί κίνδυνος για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια».

Ο κόουτς Νίκος Καρύδας περιγράφει πώς έζησε τους σεισμούς στην Τουρκία

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και επικίνδυνες, Εφόσον βρουν τα κτίρια, θα κάνουν τις κατάλληλες υποστυλώσεις, μαζί με τον μηχανικό, για να μπορέσουν με ασφάλεια να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους», κατέληξε ο κ. Κοτρίδης.

Τουρκία: Εγκλωβισμένα παιδιά - «Κρατήσου, θα σου πάρουμε σοκολάτα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top